Farligt: Lad hunden blive hjemme

Når temperaturen stiger om sommeren, fraråder Dyrenes Beskyttelse at hunde efterlades i biler, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt. Det kan dog have fatale konsekvenser

Udgivet Opdateret

Når det bliver sommer, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på sit kæledyr. Varmen kan nemlig gå hårdt ud over dyrene og få ubehagelige konsekvenser. 

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

En opgørelse fra organisationen viser, at 84 personer henvendte sig i 2021, fordi de var bekymrede for en hund, der var efterladt i en varm bil.

- Det er et problem, fordi høje temperaturer allerede efter kort tid bliver kritiske for hunde og biler bliver hurtigt meget varme. Vi mennesker sveder varmen ud af hele kroppen, men hunde kan kun komme af med varme via poterne og munden, forklarer Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse. 

Fra 25 til 50 grader

- Mange mennesker forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn i bilen.

Jens Jokumsen opfordrer derfor til, at man lader sin hund blive hjemme når man skal ud og handle eksempelvis. Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10-15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer gør ingen forskel.

Bedre hjemme

- Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand, frem for at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, understreger Jens Jokumsen.

En tommelfingerregel er, at når udetemperaturen rammer omkring 20 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme helt op på 40-50 grader.

Det kan være farligt at tage hunden med på tur, hvis man ender med at efterlade den i bilen.
Det kan være farligt at tage hunden med på tur, hvis man ender med at efterlade den i bilen.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Er det absolut er nødvendigt kortvarigt at efterlade sin hund eller kat i bilen, er det vigtigt at følge nogle enkle forholdsregler.

Parkér altid i skygge

Frisk luft er vigtigt, så åben mindst to vinduer på klem, eller bagsmækken, så der bliver luftgennemstrømning i kabinen.

Læg en seddel i forruden med dit mobilnummer, så du kan kontaktes, hvis en kritisk situation skulle opstå.

Ved hedeslag

Hjælp dyret med drikkevand, kølige omslag og skygge

Kilde: Dyrenes Beskyttelse
Powered by Labrador CMS