Farvel og tobak: Derfor bliver to mænd smidt ud af Danmark

To polakker må vinke farvel til Danmark - når altså de har udstået fængselsstraffe.

Først i spjældet, siden ud af landet. Modelfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Den særlige enhed ved politiet, der hedder Task Force Vest, blev ledt på sporet af omfattende smugleri. Det førte politiet til en rasteplads ved Sorø, hvor to mænd fra Polen blev anholdt tilbage i april.

Nu er de to mænd så blevet smidt ud af Danmark – for bestandigt. Det sker, fordi de to mænd – 41 og 53 år gamle – ganske enkelt blev anholdt med intet mindre end 77 kilo hash på sig. Den havde de smuglet ind i Danmark fra Spanien, viser politiets efterforskning i sagen.

I en pressemeddelelse skriver Task Force Vest, der har base ved Sydøstjyllands Politi og er en særlig enhed, der proaktivt efterforsker rocker- og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier, at begge mænd ved retten onsdag blev idømt to år og tre måneders fængsel.

– Og så blev de altså også begge udvist for bestandigt af Danmark, fortæller anklager Gitte Dyhr Thomsen fra Sydøstjyllands Politi.

Den ene modtog sin dom, mens den anden udbad sig betænkningstid. Den 41-årige og 53-årige har siddet varetægtsfængslet siden 12. April i år.

Powered by Labrador CMS