FCK i problemer mod Fredericia

FCK var i problemer mod 1. divisionshold

Daniel Amartey (18) tv og Ludwig Augustinsson (3) th lykønsker Danny Amankwaa (32) med hans scoring til 0-1. Foto: Frank Cilius/Scanpix.
Udgivet Opdateret

FC Fredericia spillede lige op med FC København, men de forsvarende pokalmestre vandt alligevel.

Der bor 40.000 mennesker i Fredericia – i København bor der 30 gange så mange. FC København har ti danske mesterskaber – FC Fredericia Ja, de har nul. Sidste år omsatte selskabet bag FC København for 1,1 milliarder kroner – FC Fredericia omsætter for 15 millioner kroner om året. 73 gange færre end FCK.

Nu kan man heldigvis ikke altid bruge tal til vanvittigt meget. Ellers havde FC København også haft flere mesterskaber end de ti. Men på papiret burde Danmarks dyreste trup slå nummer fire i den næstbedste række uden de store problemer. Det gjorde de bare ikke. De fik ganske vist sejren til allersidst. Men det holdt hårdt. Rigtig hårdt.

Faktisk skulle FC København bruge 120 minutter på at slå FC Fredericia ud af pokalturneringen. Så det har næppe været rosende norske gloser, der har lydt fra turistførersædet i løvebussen på vej hjem over først Lille- og siden Storebælt sent torsdag aften.

Til sidst lykkedes det dog. Kasper Kusks scoring til 2-1 to minutter inde i den forlængede spilletid sender FC København i DBU Pokalens kvartfinaler, hvor klubben vil være favorit uanset modstanderen.

FCK er dog heldig med at stå blandt de sidste otte. Ståle Solbakkens mandskab kom ganske vist planmæssigt foran efter en lille halv time, da tilbagevendte Danny Amankwaa bragte ’Løverne” på 1-0. Den talentfulde kantspiller var tilbage i startopstillingen for første gang, siden han i april måned sprang akillessenen.  Det samme var Bashkim Kadrii, der havde været ude endnu længere tid. 13 måneder er det siden, den tidligere OB’er sidst startede en kamp på FCKs førstehold.

Det var dog ikke nogen ubetinget succesoplevelse, de to var ude for i det østjyske. To minutter før pausen så de fra nærmeste hold FC Fredericias Nikolaj Hagelskjær udligne på et fint spark, og efterfølgende blev de begge skiftet ud. Amankwaa på grund af en skade.

Det resulterede i en indskiftning af landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen og Youssef Toutouh til en offensiv, der allerede indeholdt Kasper Kusk og Andreas Cornelius.

De fire spillere formåede dog ikke at afgøre kampen i løbet af de sidste 45 minutters regulære spilletid – på trods af chancer til især Jørgensen og Cornelius.

Derfor måtte en hovedrystende Ståle Solbakken sætte sit hold op til 30 ekstra minutter mod et Fredericia-mandskab, der på rigtig Ove Pedersen-manér stod stærkt i det defensive.

Kasper Kusk kunne de imidlertid ikke holde. Nordjyden styrede løverne i position til en chance for at genvinde DBU Pokalen.

Powered by Labrador CMS