FDM: Hold dig langt fra disse virksomheder

Alle virksomhederne har én ting til fælles.

Hos FDM mener man ikke, at du skal tage chancen med en virksomhed, der står i skabet. Genrefoto.
Udgivet Opdateret

Forenede Danske Motorejere, FDM, opfordrer til, at man holder sig fra en særlig gruppe af bilforhandlere og værksteder.

Gruppen har alle det til fælles, at de findes i Ankenævn for Biler såkaldte udhængsskab.

Artiklen fortsætter under videoen

Et udhængsskab er en liste, virksomheder risikerer at komme på, hvis ikke de efterlever Ankenævn for Bilers afgørelser.

Flere kommer til

Ifølge FDM er pladsen i skabet trang for tiden, da der år for år er kommet flere og flere sager til, hvor virksomheder ryger i skabet.

FDM skriver, at der i september måned stod 49 forhandlere og værksteder i skabet. I december 2017 var tallet 33. I december 2016 var tallet 21. Tallet fortæller dog ikke, hvor mange individuelle virksomheder, der står i skabet. Den samme virksomhed kan godt fremgå af listen flere gange, med forskellige sager.

Hvad laver ankenævnet?

Ankenævn for biler behandler klager fra borgere, der er utilfredse med et bilkøb eller reparationen af en bil.

I ankenævnet forsøger man at finde en løsning, hvor køber og sælger mødes et sted, der gør alle lige tilfredse.

Ankenævnet behandler klager vedrørende køb af biler til mere end 10.000 kroner og værkstedsregninger på mere end 1500 kroner.

Forbrugere kan klage til ankenævnet, når en sag mellem en forhandler eller et værksted og en kunde ikke rykker sig, og hvis en forhandler eller et værksted ikke efterlever afgørelsen fra ankenævnet, kan de blive placeret i skabet.

Hold dig fra dem

Forhandlere og værksteder kan selv vælge, om de vil være en del af Ankenævn for Biler via en af landets forskellige brancheforeninger.

Ifølge FDM er langt de fleste af de virksomheder, der i skrivende stund befinder sig i udhængsskabet, ikke medlem af en af de forskellige brancheforeninger.

Autobranchen Danmark repræsenterer bilforhandlere, værksteder og autolakerere, og både her og hos Dansk Bilbrancheråd virker man til at være glade for, at Ankenævn for Biler findes.

Hos FDM fraråder man altså alle at benytte sig af virksomheder, der står i det såkaldte udhængsskab.

– Som forbrugerorganisation kan vi kun opfordre til, at man ser efter, om et værksted eller en bilforhandler står i udhængsskabet. Er det tilfældet, fraråder vi, at man handler der. For kan man ikke stole på, at de respekterer og efterlever en afgørelse fra Ankenævn for biler, kan man heller ikke stole på, at de overholder andre aftaler, siger Casper Schad, advokat hos FDM, til FDM.

Powered by Labrador CMS