Fejl: Dansk Pegida aflyser ikke demonstration

Den danske Pegida-bevægelse ha aflyst en planlagt demonstrtin i København. Her ses et billede fra en Pegidademonstration i Dresden. Foto: Robert Michael/Scanpix
Udgivet Opdateret

Dansk Pegida-bevægelse aflyser ikke demonstration – der var tale om en falsk Facebook-profil, oplyser BNB.

OBS: Nedenstående artikel indeholder ukorrekte oplysninger, om at Pegida-bevægelsen ville aflyse en demonstration mandag. Det er ikke korrekt, da informationen om aflysningen stammede fra en falsk Facebook-profil, har BNB efterfølgende oplyst. Vi beklager fejlen.

Den danske afdeling af Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten (Pegida) har aflyst sin planlagte demonstration i København mandag aften, fordi politiet ikke kan garantere deltagernes sikkerhed. Det oplyser arrangør og talsmand for Pegidadk Nicolai Sennels på Facebook.

»Pegida-demonstrationen mandag er desværre blevet aflyst, fordi politiet ikke kan garantere deltagernes sikkerhed, eftersom en gruppe antidemokrater har tænkt sig at angribe vores demonstration,« skriver talsmanden.

Demonstrationen, der på Facebook har knap 300 tilmeldte deltagere, er ifølge den danske Pegida-bevægelse planlagt som en »fredelig demonstration imod fundamentalistisk islam« og skulle være en mulighed »for almindelige danskere til at markere deres bekymring over fundamentalistisk islam og vise sympati med dens ofre – senest med massakren i Frankrig«.

Fordi den planlagte tur fra Statens Museum for Kunst til Den Lille Havfrue nu er aflyst, har Københavns Politi ifølge Pegida-talsmand Nicolai Sennels i stedet tilbudt bevægelsen, at den kan holde en demonstration på Christiansborg Slotsplads, hvor politiet angiveligt vil kunne beskytte demonstranterne bedre.

»Det er fuldstændig uacceptabelt, at borgere i et demokrati ikke kan samles i en fredelig demonstration uden at skulle frygte voldelige overfald fra antidemokratiske kræfter. Jeg er samtidig meget forarget over, at politiet ikke kan eller vil garantere for vores sikkerhed – det er godt nok en falliterklæring for retsstaten,« siger Nicolai Sennels, der ikke nævner, hvorvidt Pegidadk har tænkt sig at tage imod politiets tilbud om en demonstration et andet sted.

Også i Aarhus har Pegidadk planlagt en demonstration mandag. Det er dog fortsat uvist, om den ligeledes bliver aflyst.

Aflysningen af demonstrationen i København kommer efter, at tysk Pegida søndag aflyste sin planlagte demonstration i Dresden mandag aften efter trusler fra islamistiske ekstremister mod bevægelsens stifter, Lutz Bachmann. I Tyskland, hvor Pegida er startet, har bevægelsen omkring 18.000 sympatisører.

Powered by Labrador CMS