Fem anholdte fra skuddrama fængslet i isolation

Foto: Uffe Weng/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Et sammenstød mellem to grupperinger i shoppingcentret Field’s endte onsdag i en dramatisk skudepisode. En gruppe på fem og en gruppe på fire affyrede adskillige skud mod hinanden, hvor en 17-årig mand blev ramt i ryggen og en 18-årig i armen.

Politiet anholdte otte af de ni mænd umiddelbart efter skyderiet, mens den niende mand stadig er på fri fod. Ved torsdagens grundlovsforhør var de otte mænd, alle i alderen 17-26, sigtet for drabsforsøg.

En gruppe på fem regnes for at have startet tumulten i shoppingcentret, som endte i et skyderi ved parkeringsarealet, der ramte to fra den anden gruppe. De fem skal nu varetægtsfængsles i 13 dage i isolation. De nægter sig alle skyldige.

I den anden gruppering på fire personer er blandt andet de to sårede og den stadig efterlyste mand. De tre af dem, som politiet nåede at få fat i, blev ligeledes torsdag fremstillet i grundlovsforhør. Her besluttede dommervagten at opretholde anholdelsen i tre døgn.

Manden, der blev ramt i ryggen, er stadig indlagt og derfor ikke til stede i dommervagten torsdag. Den anden sårede mand mødte op med armen i slynge og iført hospitalstøj.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, og Københavns politi er stadig sparsomme med oplysninger om, hvorvidt motivet kan være banderelateret.

»Der er ikke noget, der tyder på, at det her er optræk til en ny bandekonflikt. Vi mener, at der er tale om en uoverensstemmelse mellem to grupperinger, hvor en person er medlem af en bande,« siger Lau Thygesen, vicepolitikommissær i Københavns Politi, til bt.dk.

Powered by Labrador CMS