Fem mænd i Sydafrika er mistænkt for at spise døde mennesker

En opsigtsvækkende sag begynder torsdag ved retten i Estcourt. Fem mænd er mistænkt for drab og kannibalisme.

Politistationen, hvor manden kom gående ind med de afskårne lemmer. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

I midten af august kommer en mand fra landsbyen Estcourt nordvest for den sydafrikanske storby Durban gående ind på den lokale politistation.

Her undrer betjentene sig over, at manden lugter dårligt. Men det er der en god grund til. Det skriver The Sunday Times.

Han fortæller betjentene, at han gerne vil melde sig selv, fordi han er “træt af at spise menneskekød”. I hans taske finder betjentene flere kropsdele, blandt andet et stykke fra et ben og en hånd.

Flere lig-dele

Manden fører politiet til et hus, hvor der bliver fundet flere menneskelige rester.

– På dette tidspunkt ved vi ikke, hvem disse kropsdele tilhører, da vi fortsat afventer dna-resultater, sagde polititalskvinde Thembeka Mbhele til nyhedsbureauet AFP umiddelbart efter anholdelsen.

– Vi undersøger også, hvor længe dette har stået på og hvor mange mennesker, der er blevet dræbt, sagde hun videre.

Hekseri og heksedoktor

Mandens oplysninger fører til anholdelsen af fire andre mænd i en sag, der har rystet den lille landsby og rejst bekymringer om hekseri og brug af traditionel afrikansk medicin, da en af de mistænkte angiveligt er en heksedoktor.

Torsdag begynder retssagen mod de fem mænd, der alle er i 30’erne, ved Estcourt Magistrate Court.

De er mistænkt for kannibalisme og anklaget for drab, planer om at begå drab og besiddelse af menneskelige kropsdele.

Ifølge avisen mener politiet, at kropsdelene i mindst ét tilfælde stammer fra en kvinde, som angiveligt er blevet dræbt af de fem mænd.

Samtidig har avisen kunnet afsløre, at mindst tre grave på lokale kirkegårde er blevet åbnet af ukendte gerningsmænd i juni i år.

Ikke noget nyt

Borgmesteren i Estcourt, Jabu Mbhele, har desuden fortalt til avisen, at drab og lemlæstelse af lig ikke er nyt i landsbyen – specielt i hendes område.

Hun har holdt et møde med indbyggerne. Her fortalte de blandt andet om savnede familiemedlemmer.

– Nogle af dem har fortalt mig, at de mistænkte har sagt, at det vil gøre dem modige og frygtløse, hvis de for eksempel spiser et råt menneskehjerte, sagde hun videre til avisen.

Sydafrika har ingen direkte lovgivning mod kannibalisme. Usømmelig omgang med lig og besiddelse af menneskelige kropsdele er derimod strafbart.

 

Powered by Labrador CMS