Fem personer dræbt i helikopterstyrt midt i storby

Det er endnu uvist, hvor mange personer der var om bord på en helikopter, der søndag styrtede ned i New York.

Udgivet Opdateret

En helikopter styrtede søndag aften lokal tid ned i New Yorks East River.

Det oplyser en talsmand for den amerikanske luftfartsmyndighed Federal Aviation Administration (FAA) ifølge nyhedsbureauet AP.

Alle fem passagerer om bord på helikopteren er døde. Det bekræfter en talsmand for politiet i New York natten til mandag lokal tid.

De første meldinger søndag aften gik på, at to personer var døde, og at tre andre var i kritisk tilstand.

Der var i alt seks mennesker om bord på helikopteren af typen Eurocopter AS350 – fem passagerer og en pilot.

Ifølge New York Times var det en rød helikopter, der fløj over floden – en populær tur for turister, der vil se Mantattans berømte skyline. Det var her, noget pludselig gik galt.

Ifølge vidner fløj helikopteren for hurtigt og dykkede for hurtigt. Scenariet, hvor helikopteren havde retning mod jorden som skulle den lande på jorden, kunne følges fra omkringliggende lejligheder. I stedet røg den altså i vandet.

I floden kæntrede helikopteren og begyndte herefter at synke, skriver mediet.

Koldt og strømfyldt vand

Ifølge en talsmand fra New York Fire Department er vandet i floden kun lige over frysepunktet – alligevel lykkedes det redningsmandskabet at få passagererne ud af helikopteren og fragtet dem til land.

New York Times skriver, at mandskabet også skulle kæmpe med en strømhastighed på omkring otte kilometer i timen.

Embedsmænd oplyste søndag aften, at det var lykkedes for piloten selv at komme ud af den forulykkede helikopter, hvorefter han blev reddet op af en slæbebåd.

Ulykken skete kort efter klokken syv søndag aften i sejlrenden lige nord for Roosevelt Island, der ligger mellem Manhattan og Queens.

Ifølge talsmanden for FAA lå helikopteren umiddelbart efter ulykken i vandet med bunden i vejret.

Smalt stræde

Som navnet ellers kunne antyde, er East River i New York ikke en flod, men et smalt stræde der adskiller fastlandsdelen af New York City og Manhattan fra Long Island.

I alt krydser 8 broer og 13 tunneler East River. Det gælder blandt andet den berømte Brooklyn Bridge fra 1883.

Xinran Jiang, der bor med sin mand på Roosevelt Island, fortæller til The New York Times, at parret så en rød helikopter styrte ned i vandet klokken 19.08.

Hun fortæller videre, at helikopteren ikke viste nogen tydelige tegn på problemer, som eksempelvis røg eller uregelmæssig flyvning, før den styrtede ned.

– Det lignede næsten, at den landede, siger Xinran Jiang.

– Den fløj ikke hurtigt, tilføjer hun.

Flere dødsulykker med samme type

Ifølge Aviation Safety Network, der er en database, som registrerer flyulykker og andre alvorlige hændelser indenfor luftfarten, har der i løbet af de seneste 18 måneder været 11 dødsulykker på verdensplan med varianter af flytypen AS350.

FAA oplyser, at Det Nationale Transportsikkerhedsråd i USA vil finde ud af, hvad der forårsagede søndagens ulykke.

Helikopteren er ejet af selskabet Liberty Helicopters, der blandt andet tilbyder sightseeingture, der er populære blandt turister.

I 2009 kolliderede en helikopter af samme model og fra samme selskab med et lille privatfly over Hudson-floden. Ni mennesker blev dræbt, herunder en gruppe italienske turister.

Powered by Labrador CMS