Fem politivåben blev affyret ved skudangreb

Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Udgivet Opdateret

I alt fem politivåben er blevet inddraget i kølvandet på terrorangrebet ved Krudttønden lørdag, oplyser Kirsten Dyrman direktør i Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Der er tale om både danske og svenske våben. Der er blevet fundet seks patronhylstre fra politivåben på stedet.

»Der har været foretaget skudafgivelse fra de pågældende våben, og de skal nu sammenholdes med de fundne patronhylstre,« siger hun og fortæller, at det endnu er uvist, om der er affyret skud fra både svenske og danske tjenestepistoler.

Den svenske avis Sydsvenskan skriver, at det ifølge politikilder var en svensk politibetjent, der åbnede ild mod den formodede gerningsmand, da han lørdag skød mod Krudttønden. Én af Sydsvenskans kilder oplyser, at den svenske betjent oplevede det som om, at gerningsmanden blev ramt.

Kirsten Dyrman fortæller, at Politiklagemyndigheden ingen indikationer har på, at politiet skulle have ramt gerningsmanden ved Krudttønden.

Der var svenske betjente til stede ved arrangementet i Krudttønden, fordi de beskyttede den svenske kunstner Lars Vilks. De har ifølge Politiklagemyndigheden haft tilladelse til at bære våben på dansk grund.

Powered by Labrador CMS