Fem unge drenge anholdt for røveri

Fem unge drenge i alderen 11, 12, 13, 15 og 17 år blev onsdag anholdt efter et røveri i Tilst.

Fem unge drenge i alderen 11, 12, 13, 14 og 17 blev onsdag anholdt mistænkt for at være gerningsmændene bag et væbnet røveri i Tilst. Foto: Elo Christoffersen/ Arkiv
Udgivet Opdateret

Fem unge drenge – i alderen 11, 12, 13, 15 og 17 – blev onsdag anholdt i en koordineret aktion i forbindelse med et røveri i Smoke-It i Anelystparken i Tilst den 14. december. Det fremgår af døgnrapporten fra Østjyllands Politi.

Én af drengene har dog flere forseelser på samvittigheden.

Artiklen fortsætter efter videoen

Væbnet røveri

Ved røveriet den 14. december kom flere maskerede gerningsmænd ind i butikken.

Den ene af gerningsmændene havde en pistollignende genstand i hånden, som han rettede mod den 20-årige ekspedient i butikken. Han sagde, at han ville skyde ham, hvis ikke han lagde sig ned på gulvet.

Røverne stak af med to e-cigaretter til en værdi af omkring 1000 kroner.

Betjent genkendte dreng

Efter et kig på butikkens overvågningsvideo kunne en lokalkendt betjent genkende én af gerningsmændene ud fra gerningsmandens stemme og ansigtsform.

Videre efterforskning i sagen førte til fire andre personer, der også formodes at være involveret i røveriet.

Onsdag blev fire af drengene anholdt i Aarhus-området, hvor de kommer fra. Mens en person blev anholdt af Midt- og Vestjyllands Politi i Struer, hvor han bor.

17-årig indblandet i flere røverier

For den 17-årige var røveriet i Tilst endnu et i rækken.

Han er også sigtet for – sammen med flere andre unge mænd – at have truet to drenge med kniv og stjålet kontanter fra dem.

Ligesom han også var involveret i et røveri på Banegården i Aarhus den 4. januar, hvor en 20-årig mand blev truet til at aflevere sin airpods og sin kasket af en gruppe drenge.

Alle drenge er løsladt

Kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen forklarer til Newsbreak.dk, at alle drenge blev løsladt efter endt afhøring.

Da den 17-årige er over den kriminelle lavalder, så fortsætter hans sag formentlig for retten, hvis der kan rejses tiltale. Men for de yngre drenge er det anderledes.

– Det er vores formodning, at de skal stilles for Ungdomkriminalitetsnævnet. Men sagen bliver stadig efterforsket, så det er ikke vurderet endnu, siger kommunikationsrådgiveren til Newsbreak.dk.

Ungdomskriminalitetsnævnet er et uafhængigt nævn, der medvirker til at forebygge ungdomskriminalitet. Grunden til den 15-årige også lider samme skæbne som de yngre drenge er, at han var 14 år på gerningstidspunktet.

Powered by Labrador CMS