Fifa vil forkorte Qatar-VM og begynde i november

Foto: PHILIPPE DESMAZES/Scanpix
Udgivet Opdateret

VM i Qatar skal åbne i november 2022, og slutrunden skal være kortere end normalt, anbefaler arbejdsgruppe.

Fodbold-VM i Qatar i 2022 skal være kortere end normalt, og det skal afvikles i november og december for at undgå sommerheden.

Sådan lyder den anbefaling, en særlig Fifa-taskforce tirsdag afleverer til Fifas eksekutivkomité. Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Præsident Sepp Blatter og resten af Fifas inderkreds skal træffe den endelige afgørelse på et møde 20. marts. Fifa-generalsekretær Jerome Valcke er efter tirsdagens møde ikke et øjeblik i tvivl om, hvornår VM ligger bedst.

– Der er én løsning: November-december, siger Jerome Valcke til nyhedsbureauet AFP.

Spilledatoen for det omdiskuterede ørken-VM har udviklet sig til en langvarig saga, fordi det har været vanskeligt at finde et oplagt alternativ til sommermånederne, hvor klubturneringerne ligger stille.

– Ligegyldigt hvilken beslutning vi tager, vil der blive stillet spørgsmålstegn ved den. Vi er nødt til at tage hensyn til alle, siger lederen af taskforcen, Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifa, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hvis eksekutivkomitéen følger anbefalingen, kan publikum og deltagere se frem til et kortere VM, end det vi kender i dag.

Der er ingen planer om at reducere deltagerantallet fra de nuværende 32 lande, men formatet skal være mere komprimeret.

Det har længe stået klart, at et VM i sommermånederne ville være uaktuelt, fordi de høje temperaturer i Qatar vækker bekymring.

Et alternativ til november og december kunne være at afholde VM i januar og februar 2022, men den mulighed blev fravalgt, fordi det ville kollidere med vinter-OL.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS