Fik knust knogler: Seks kæledyr mishandlet til døde i fritidsklub

En løkke om halsen, knuste knogler, blodudtrækninger ... Det er blot nogle af de skader, som seks kaniner måtte lægge krop til, inden de døde.

En løkke om halsen og åbne sår var blot en del af det syn, der mødte dyrlægen, da de mishandlede kaniner blev bragt ind. KLIK for flere billeder. Foto: Egelund Dyreklinik.
En løkke om halsen og åbne sår var blot en del af det syn, der mødte dyrlægen, da de mishandlede kaniner blev bragt ind. KLIK for flere billeder. Foto: Egelund Dyreklinik.
Udgivet Opdateret

En usædvanlig grov mishandling af seks kaniner fra fritidsklubben Klub Takken, Skottenborg 29 i Viborg er nu under efterforskning af Midt- og Vestjyllands Politi.

Dyrlæge Lise Svejgaard fra Egelund Dyreklinik i Viborg foretog obduktionen af de seks kaniner. Hun er ikke i tvivl om, at det er den groveste dyremishandling hun har set i sin klinik.

– Bare med det blotte øje kunne jeg konstatere, at det ene havde en løkke omkring halsen, der var sår i nakken, sår på ørerne, smadrede kæber, afrevne negle, blodudtrækninger og blod ved munden, fortælle Lise Svejgaard til Newsbreak.dk.

Dyrlæge Lise Svejgaard har aldrig set en mishandling som den, hun oplevede på de seks kaniner. Foto: Egelund Dyreklinik.
Dyrlæge Lise Svejgaard har aldrig set en mishandling som den, hun oplevede på de seks kaniner. Foto: Egelund Dyreklinik.

Det stopper dog ikke der: Hos den ene var hovedet skilt fra kroppen – kun holdt sammen af hud og pels. Ifølge dyrlægen var flere knogler i området knust. Det var desværre ikke de eneste knuste knogler hos de seks dyr, hvilket en efterfølgende røntgenfotografering viste.

Derudover kunne Lise Svejgaard konstatere, at nogle af kaninerne var forsøgt kvalt og der var spor efter, der var brugt en genstand af en slags til at mishandle dyrene. Det afviser samtidig en eventuel påstand om, at det kunne være et andet dyr, der har forårsaget skaderne.

Mishandling før døden

Og er der en ting, der i hele denne affære gør ekstra ondt, er det det faktum, at alle mishandlingerne fandt sted, inden kaninerne døde.

– Det har ikke være en behagelig død, siger Lise Svejgaard, der dog ikke kan sige, hvor længe der er gået, fra mishandlingen til den befriende død hos de seks kaniner.

Som dyrlæge er Lise Svejgaard forpligtet til at anmelde mishandlingen til politiet, hvilket hun da også straks gjorde.

Mistænkte genkendt på overvågning

Det har ikke været muligt at få kontakt til politikommissær Poul Østergaard fra lokalpolitiet i Viborg, der sidder med sagen, men til TV Midtvest oplyser han, at man på overvågningsbilleder fra klubben har identificeret to store drenge.

– Dem skal vi have fundet og have en snak med for at høre, hvad de foretog sig på gerningsstedet på gerningstidspunktet, siger han til TV-stationen.

På trods af sin professionalisme kan Lise Svejgaard ikke undgå at være berørt af situationen.

– Jeg bliver harm og ked af det. Jeg får det fysisk dårligt, siger hun.

Straframmen for dyremishandling blev i juli 2016 hævet fra et til to års fængsel.

Powered by Labrador CMS