Flere drab i turistparadis sætter spor

Det danske udenrigsministerium er klar med en rejsevejledning for landet.

Udgivet Opdateret

Den mexicanske ferieby Cancun, i delstaten Quintana Roo, er ifølge TV-stationen Fox8 blandt landets mest populære for turister, men i den seneste tid har der været flere dødsfald. Fox8 skriver at 14 personer døde, og seks personer kom til skade, på bare 36 timer tidligere på måneden.

Fox 8 skriver, at de mange dødsfald skete som følge af en række forskellige episoder, der fandt sted mellem 4. og 5. april, og at ni personer blev dræbt i løbet af 4. april alene.

Ifølge TV-stationen bliver de mange dødsfald koblet til organiseret kriminalitet, og i marts måned frarådede det amerikanske udenrigsministerium dets borgere rejser til en række mexicanske stater, netop på grund af bandekriminalitet.

Udvis forsigtighed

Også det danske udenrigsministerium anbefaler danskere, der overvejer rejser til Mexico, at de skal udvise forsigtighed, når de rejser til Mexico.

Det danske udenrigsministerium skriver, at der sker voldelige sammenstød mellem kriminelle narkokarteller og lokale sikkerhedsmyndigheder i delstater, der grænser op til USA og i delstaterne Sinaloa, Guerrero, Michoacán, Jalisco, Nayarít, Estado de México, Veracruz og Morelos.

Det amerikanske udenrigsministerium fraråder, ifølge Fox 8, ikke turister at rejse til delstaten Quintana Roo, men rejsende bliver advaret om, at uskyldige tidligere er kommet til skade eller blevet dræbt i området førhen.

Powered by Labrador CMS