Flere forventede sejre i pokalturneringen

Paul Onuachu lavede hattrick for FC Midtjylland i sejren i Greve, mens AaB's Frederik Børsting scorede to mål.

Paul Onuachu lavede hattrick for FCM mod Greve. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix

Der var få overraskelser, da de første klubber fra Alka Superligaen onsdag aften var i aktion i tredje runde i pokalturneringen.

Både AaB, FC Midtjylland, Randers FC, FCK, Brøndby og Lyngby spillede sig videre. Eneste overraskelse var AC Horsens. Mere om dem senere.

To mål af Frederik Børsting sørgede for, at AaB besejrede Middelfart 2-0 på udebane. Han scorede et mål i hver halvleg.

Mindre spænding var der i Greve, hvor FC Midtjylland vandt hele 7-0 efter 2-0 ved pausen.

Paul Onuachu lavede et hattrick for midtjyderne.

Fire mål på én halveg

Der faldt fire mål i første halvleg, da Lyngby på udebane besejrede Hedensted 3-1.

Endelig sejrede Randers FC med 2-0 ude over Otterup.

HB Køge fra den næstbedste række sejrede 3-1 ude over Næstved, der spiller i den tredjebedste række.

FCK slog Skive IK, der normalt spiller 1. division, 3-0, mens Brøndby slog Ledøje-Smørum 5-1.

DBU Pokalen

DBU’s såkaldte landspokalturnering, eller DBU Pokalen, er blevet spillet siden 1954, og inspirationen til en sådan turnering blev hentet til Danmark fra England.

Englænderne havde spillet pokalfodbold siden 1872, og fra 1910 og frem blev der i Danmark afviklet forsøgsvise lokale pokalturneringer.

I 1941 blev seks store, regionale, turneringer nedlagt til fordel for en landsddækkende turnering, der dog ikke blev nogen tradition, grundet Anden Verdenskrig.

10 år senere prøvede man så igen hos DBU, og dermed var DBU’s landspokaltuerning født.

Den første finale i den nye turnering blev spillet i Københavns Idrætspark, der har adresse som nutidens Parken, hvor finalen afvikes hvert år.

Turneringen er blevet afviklet hvert år siden 1954, og der har været afviklet finale hvert år siden 1955.

I den første finale i historien vandt AGF 4-0 over Aalborg Chang.

Sidst, de første vindere af cuppen, AGF, var i finalen, var i 2016, hvor man tabte til FCK.

AGF har vundet pokalen ni gange og er fortsat den klub med flest pokaltitler i Danmark.

Kilde: DBU.

Holbæk, der spiller i 2. division, stod for aftenens største overraskelse. AC Horsens løb nemlig ind i et 0-1-nederlag til hjemmeholdet.