Flying Superkids inspirerer børn til motion

Flying Superkids udgiver app, der skal få børn og unge til at bevæge sig. Pressefoto
Udgivet Opdateret

Flying Superkids udgiver ny bevægelses-app, der skal inspirere børn og unge til at motionere mere

Lær seje sjippetricks, at slå vejrmøller og at hulahoppe. Flying Superkids har netop udgivet en ny app, hvor andre børn og unge kan lære nogle af tricks’ne fra deres show.

Det sker i et forsøg på at bakke op om Sundhedsstyrelsens kampagne “Get Moving”, som prøver at få børn og unge til at være fysisk aktive i mindst 60 minutter om dagen.

– Det er et stigende problem, at børn og unge ikke dyrker nok motion, og alle steder giver man de elektroniske underholdnings-medier skylden for den her trend. Men alle ved jo, at telefoner, tablets, computere og så videre er et “onde”, der er kommet for at blive.

– Vi prøver at lade være med at se iPads og iPhones, som noget der modvirker bevægelse, og i stedet vende den rundt og forsøge at bruge de nye medier som en sjov måde til at opfordre børn og unge til at bevæge sig. siger Lars Godbersen, leder hos Flying Superkids.

“Superbørnene” giver tips og tricks

I forbindelse med produktionen af app’en har Flying Superkids været i arkiverne for at finde alt det materiale, som kan opfordre børn og unge til at komme op af sofaen.

Der lå blandt andet en masse afsnit af TV2-serien “Fede Tricks med Flying Superkids”, hvor “superbørnene” giver andre børn instruktion og gode råd til, hvordan man lærer at stå på hænder, slå vejrmøller, hulahoppe, sjippe med sjippetov og så videre.

Til app’en er der produceret otte nye instruktionsvideoer med flere tricks, og derudover er der også lavet 3 små afsnit fra Playitas på Fuerteventura, hvor Flying Superkids blandt andet instruerer i balancetricks og hovedspring i swimmingpool.

– Hos Flying Superkids ønsker vi jo generelt at prøve på at bruge den interesse og den fascination, som vi oplever hos vores publikum, til aktivt at sprede budskabet om, at det er super vigtigt at dyrke sport.

– Vi er overhovedet ikke gymnastik-fanatikere – det vigtige mål for os er udelukkende, at børnene kommer ud og får rørt sig, og at vi interaktivt prøver at holde dem fast på det.” forklarer Lars Godbersen.

Flying Superkids vil fremover opdatere app’en med flere tricks og på den måde fastholde børnenes interesse og forhåbentligt skabe en ny børnemotionskultur.

– Man kan måske optræde lidt for hinanden – eller i hvert fald vise hvad man kan, og også hjælpe hinanden med at indøve tingene. Derfor er nogle af tricks’ne også lavet med øvelser, som man skal være flere for at deltage i, slutter Lars Godbersen.

Powered by Labrador CMS