Fodboldlegende løsladt

Ronaldinho blev anholdt i Paraguay i marts, men mandag blev eksstjernen løsladt.

Ronaldinho ses her i en hovedstødsduel med Thomas Kahlenberg i en Uefa Cup-kamp i 2004. Foto: Gustau Nacarino/Reuters
Udgivet Opdateret

Den tidligere fodboldstjerne Ronaldinho er blevet løsladt af en dommer i Paraguay, efter at han har været tilbageholdt siden marts.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ronaldinho blev sammen med sin bror anholdt i begyndelsen af marts og sigtet for at rejse med falsk pas.

Efter at have været fængslet i cirka en måned blev de i april sendt i husarrest på et hotel i Paraguays hovedstad, Asuncion. Her har de været siden, men nu kan de altså vende hjem til Brasilien.

De brasilianske myndigheder inddrog Ronaldinhos pas i november 2018, da han ikke formåede at betale en bøde på 2,5 millioner dollar – knap 17 millioner kroner – for miljøskader.

Skaderne var opstået i forbindelse med opførelsen af en ejendom i Porto Alegre i det sydlige Brasilien.

Den pasløse Ronaldinho var blevet inviteret til Paraguay af en velgørenhedsorganisation. Dennes direktør, Dalia Lopez, erkender, at hun havde anmodet om officielle paraguayanske pas til brødrene, men siger, at hun ikke anede, at de var falske.

Ronaldinho var en stor profil i både Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain og for Brasiliens landshold i sin aktive karriere.

En af verdens bedste

Ronaldinho blev betragtet som en af verdens allerbedste fodboldspillere i midten af 2000’erne, hvor han tørnede ud for FC Barcelona.

Han blev han tildelt Ballon d’Or-prisen i 2005.

Ronaldinho var også med til at sikre Brasilien VM-guld i 2002.

I 2003 skiftede kan fra Paris Saint-Germain til FC Barcelona, hvor han i de følgende år tryllebandt tilskuerne på hjemmebanen Camp Nou.

Her blev det til to spanske titler og en Champions League-triumf i 2006.

Powered by Labrador CMS