Fodgænger kørt ned af skæv bilist i kryds

En 46-årig mandlig fodgænger blev kørt ned af en 33-årig kvinde, der var påvirket af narkotika.

Udgivet Opdateret

Onsdag eftermiddag skete der en alvorlig ulykke i krydset ved Vestenborg Alle og Engboulevarden i Nykøbing Falster. Her blev en 46-mand kørt ned.

Efterfølgende forsvandt bilisten, der havde påkørt den 46-årige fodgænger. Det lykkedes dog et par vidner, der fulgte efter bilen, at standse og tilbageholde føreren.

Det viste sig, at føreren var påvirket af euforiserende stoffer. Det fremgår af døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Uden kørekort og på stoffer

Ulykken skete omkring klokken 16.55, da bilisten kørte over for rødt og ramte en fodgænger. Efterfølgende stak bilisten af, men to vakse vidner fulgte efter bilen, der standsede ved en mark lidt fra ulykkesstedet.

Føreren af bilen – en 33-årig kvinde – blev tilbageholdt indtil politiet ankom til stedet.

Det viste sig, at hun ikke var besiddelse af et kørekort til køretøjet, ligesom at hun synes at være påvirket af euforiserende stoffer. Hun blev derfor sigtet for både narkotikakørsel, kørsel uden førerret, for at køre over for rødt lys og for ikke at overholde sine forpligtelser ved et færdselsuheld.

Hun blev anholdt klokken 17.12 og taget med på stationen. Godt to timer efter blev hun løsladt.

Fodgænger behandlet

Da den 33-årige blæste over for rødt i krydset, ramte hun en 46-årig mand.

Foruden en ambulance tilkaldte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi hurtigt en helikopter, der ankom på stedet og tog den 46-årige fodgænger med på Rigshospitalet.

Her blev han behandlet for sine skader som følge af påkørslen.

Krydset var spærret i en rum tid, mens der foregik politiarbejde på stedet i forbindelse med ulykken.

Powered by Labrador CMS