Følger op på succes

Husker du "Kongekabale" fra 2004? Næste år får opfølgeren til thrillerdramaet premiere under titlen "Mørkeland". Endnu engang med Anders W. Berthelsen i front

Udgivet Opdateret

Det bliver et gensyn med journalisten Ulrik Torp i skikkelse af Anders W. Berthelsen, når opfølgeren til thrillerdramaet "Kongekabale" fra 2004 får premiere næste år.

"Mørkeland" er filmatiseringen af Niels Krause-Kjærs anden roman om journalisten Ulrik Torp. Men filmen kan godt stå alene.

Det annoncerer SF Studios og Meta Film i en pressemeddelelse.

Havde livet foran sig 

For "Mørkeland" er en ny fortælling om Ulrik Torp, en hel generation efter "Kongekabale", hvor han som ung graverjournalist havde livet og karrieren foran sig. Det forklarer filmens instruktør, Mikkel Serup, i pressemeddelelsen.

- Siden er 20 år gået. Torp er blevet voksen og gråsprængt, og karrieren er blevet skiftet ud med arbejdsløshed og midtvejskrise, fortæller Mikkel Serup og fortsætter:

- Fra det ståsted havner han i midten af en ny politisk konspiration, som rejser spørgsmålet, om vi kan acceptere manipulation med demokratiet, når manipulationen har til hensigt at redde det.

Drab på fuldmægtig 

Efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp kommer Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør - spillet af Nicolas Bro - beder ham dække drabet på en fuldmægtig i indenrigsministeriet.

Sammen med to journalistpraktikanter kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre, at magten bliver på de rette hænder, lyder det om handlingen.

Nye navne

Mens at både Anders W. Berthelsen, Nicolas Bro og også Charlotte Munch genoptager deres respektive roller fra "Kongekabale" i "Mørkeland", entrerer en række nye navne universet. Blandt andre Lene Maria Christensen, Ellaha Lack og Mathilde Arcel Fock.

"Mørkeland" får premiere i 2024.

'Mørkeland' er en filmatisering af Niels Krause-Kjærs anden roman om journalisten Ulrik Torp - spillet af Anders W. Berthelsen og efterfølgeren til 'Kongekabale', der blev filmatiseret i 2004 og set af over 550.000 i biografen. (Arkivfoto).
"Mørkeland" er en filmatisering af Niels Krause-Kjærs anden roman om journalisten Ulrik Torp - spillet af Anders W. Berthelsen og efterfølgeren til "Kongekabale", der blev filmatiseret i 2004 og set af over 550.000 i biografen. (Arkivfoto).

DE LØB MED DE STORE ROBERT-PRISER

Robert Prisen blev lørdag aften afholdt i Tivoli Hotel & Congress Center. Priserne bliver uddelt af Danmarks Film Akademi en gang om året.

Her er et udpluk af aftenens vindere:

Årets Danske Spillefilm:

* "Holy Spider".

Årets Originale Manuskript:

* Ali Abbasi og Afshin Kamran Bahrami for "Holy Spider".

Årets Kvindelige Hovedrolle:

* Zar Amir Ebrahimi for "Holy Spider".

Årets Mandlige Hovedrolle:

* Anders W. Berthelsen for "Bamse".

Årets Instruktør:

* Ali Abbasi for "Holy Spider".

Årets Mandlige Birolle:

* Arash Ashtiani for "Holy Spider".

Årets Kvindelige Birolle:

* Lene Maria Christensen for "Rose".

Årets Tv-serie:

* "Carmen Curlers".

Årets Kvindelige Hovedrolle I En Tv-serie:

* Maria Rossing for "Carmen Curlers".

Årets Mandlige Hovedrolle I En Tv-serie:

* Frederik Cilius "Orkestret".

Årets Dokumentar:

* "Et hus af splinter" af Simon Lereng Wilmont.

Kilde: /ritzau/
Powered by Labrador CMS