For aller sidste gang

Den 104-årige journalist og forfatter Lise Nørgaard ser tilbage på et langt og levet liv i et nyt portrætprogram på TV 2

Lise Nørgaard kom som 18-årig i lære som journalist på Roskilde Dagblad. Hun har arbejdet på Politiken og Berlingske og været chefredaktør på ugebladet Hjemmet. Hun er især kendt som ophavskvinden til tv-serien 'Matador'. Privat har hun været gift to gange og er mor til fire børn. (Arkivfoto).
Lise Nørgaard kom som 18-årig i lære som journalist på Roskilde Dagblad. Hun har arbejdet på Politiken og Berlingske og været chefredaktør på ugebladet Hjemmet. Hun er især kendt som ophavskvinden til tv-serien "Matador". Privat har hun været gift to gange og er mor til fire børn. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Det er slut med at give flere interview.

Fremover vil børnebørnene udtale sig.

Det bedyrer den 104-årige journalist, forfatter og Matador-skaber Lise Nørgaard over for tv-værten Cecilie Frøkjær i programmet "Lise Nørgaard - Udvalgte detaljer fra et langt liv", som sendes på TV 2 den 27. december.

Stemmen er så slidt, at hun har svært ved at udtrykke sig, og så har hun desuden efterhånden snart sagt alt det, der skulle siges.

Det har varet længe

Sommetider kan hun tænke, at det godt snart må være slut.

- Det har varet så længe, og der kan være dage, hvor man ikke har det så godt, siger Lise Nørgaard til Cecilie Frøkjær i interviewet og tilføjer senere:

- Jeg siger til mine venner, at jeg nok skal lade være med at dø, før der er mulighed for en ordentlig gravøl.

Besøger hende i Humlebæk

I udsendelsen møder Cecilie Frøkjær Lise Nørgaard i hendes plejebolig i Humlebæk, hvor hun flyttede ind sidste år fra at have boet i egen lejlighed.

Sammen kigger de tilbage på Lise Nørgaards lange liv.

Selv om både stemmen og synet er svækket, og nogle dage kan være hårde, er hun stadig i fuld vigør.

Følger stadig med

Hun følger stadig meget med i politik og diskuterer synspunkter med venner og familie.

Hun nyder også at gå ud og spise frokoster med sine nære omkring sig og grine højt.

- Jeg er en festabe, lyder det blandt andet fra Lise Nørgaard i interviewet.

"Lise Nørgaard - Udvalgte detaljer fra et langt liv" sendes på TV 2 den 27. december klokken 20.55.

Powered by Labrador CMS