Før du skifter til vinterdæk: Ny regel stiller nye krav

Reglen vil ramme enhver, der kører til Tyskland på vinterdæk.

I Tyskland er vinterdæk et lovkrav, og fra nytår er der føjet et nyt lag til den lov. Det kan ramme danske bilister. Foto: Christian Als/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Når kalenderåret skriver 2018, vil vort broderfolk Tyskland have ændret på en regel for landets bilister, der også kan ramme danskere. Det skriver FDM, der fortæller, at Tyskland i 2018 indfører nye regler for vinterdæk.

Vinterdæk produceret fra 1. januar 2018 skal være mærket med et bjerg- og et snefnugsynbol for at blive anerkendt som vinterdæk i Tyskland.

Det er relevant for danske bilister, fordi det er lovpligtigt at have enten vinterdæk eller helårsdæk på bilen, når man befinder sig i Tyskland.

Symbolerne skal passe

Fra 1. januar betyder det, at dæk uden de korrekte symboler (M+S (mudder og sne) eller et bjerg- og snefnugssymbol eller begge dele) ikke er godkendte i vinterperioder i Tyskland.

Der kommer en overgangsordning, hvilket betyder, at dæk der er produceret senest 31. december 2017 kan nøjes med det såkaldte M+S mærke frem til udgangen af september 2024.

Men skal du skifte vinterdæk efter det, er det vigtigt, at du får skiftet til de godkendte dæktyper, hvis du overvejer en tur til Tyskland.

Forskellige regler fra land til land

Vinterdæk i Danmark er ikke et lovkrav, men det er de i tyskland, hvilket betyder, at man ikke bare kan køre til grænsen, hvis vejret ellers indikerer, at vinterdæk ville være en god idé i Danmark.

Newsbreak.dk har før fortalt, at det for dig som borger og bilist i Danmark er frivilligt, om din bil skal køre med vinterdæk. Men moderne vinterdæk er bygget til både rigtigt vintervejr og det vintervejr, der ofte præger Danmark.

Af den årsag er det altså en god idé at skifte til vinterdæk alligevel, uagtet at vi godt kan gå gennem en vinterperiode i Danmark uden meget snevejr. Ønsker du et bedre vejrgreb i den tid af året, hvor der reel risiko for, at vejene bliver fedtede, isede og fyldt med sne, kan du med rette skifte til vinterdæk. Og skal du til Tyskland i vintertide efter nytår, er det en god idé at få de helt rette slags dæk til bilen.

Powered by Labrador CMS