For få job: 3F-ledigheden står stille

Der er brug for flere job her og nu, lyder det fra forretningsordfører for 3F’s a-kasse, Eva Obdrup. Foto: Colourbox/free
Udgivet Opdateret

Ledigheden blandt medlemmerne af 3F har været faldende i en periode Men nu står den stille. Der er for få job, lyder forklaringen.

Medlemmerne af Danmarks største fagforbund 3F oplever et fastfrosset jobmarked, som fastholder de ledige i dagpengesystemet.

De seneste tal fra juli til august viser, at 200 personer flere i den periode blev ledige, mens der i den foregående periode var tale om et lille fald. Det skriver Fagbladet 3F.

– Set over en længere periode, så har ledigheden været faldende. Det er positivt. Men tallene er sløret af, at mange er røget ud af systemet, fastslår forretningsfører for 3F’s a-kasse, Eva Obdrup, over for Fagbladet 3F.

Ledige 3F’ere på arbejdsmarkedsydelse, omkring 2.500 personer, tæller med i statistikken, mens ledige, der har mistet retten til dagpenge ikke er talt med, fordi de ikke længere modtager ydelser fra a-kassen.

En rapport fra SFI, Det nationale forskningscenter for velfærd, viste for nylig, at dagpengereformen samlet set ikke har betydet en øget beskæftigelse. Tilbøjeligheden til at komme i job stiger kun marginalt med en procent i de sidste tre måneder før dagpengeperiodens udløb.

– Undersøgelsen dokumenterer jo, at man ikke får folk i arbejde bare ved at tage pengene fra dem, eller sætte deres ydelser ned. En afgørende forudsætning er jo helt enkelt, at der skal være ledige job, man kan få, siger Eva Obdrup fra a-kassen.

Hun roser regeringen for at fremrykke arbejdet i dagpengekommissionen, der skal komme med anbefalinger til en reform at dagpengekommissionen. Men lige nu mangler der job, siger Eva Obdrup.

– Der er brug for løsninger, frem til at vi har et nyt dagpengesystem. Dem, der bliver ledige nu og fremover, er således ikke dækket af nogen midlertidige ydelser. De vil kun få to års dagpenge, siger hun til Fagbladet 3F.

Newspaq

Powered by Labrador CMS