Forældre efterlod handicappet søn i deres gamle hus

Et forældrepar efterlod deres handicappede søn i deres gamle hus, da de flyttede.

Et forældrepar er blevet anholdt. De havde efterladt deres 12-årige søn med cerebral parese i deres gamle hus. Foto: Marko Volkmar/ Panthermedia/ Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Parret Jamie Allen og Brendon Luke er anklaget for misbrug og grov forsømmelse af et barn.

Da parret sammen med deres øvrige børn flyttede i et nyt hus, efterlod de deres søn, der lider af cerebral parese og sidder i kørestol, alene tilbage i det gamle hus.

Det skriver The Sun.

Flyttede væk

Parret flyttede til en nyt hus få kilometer fra deres gamle. Men deres 12-årige søn ville de ikke have med.

Ifølge anklagen holdt de øje med sønnen via et kamerasystem, ligesom at han var udstyret med en telefon, som han kunne bruge, hvis der opstod en nødsituation.

Politiet påpeger, at der dog i det nye hus var rigeligt med plads til den 12-årige søn, ligesom at parrets øvrige børn også sagtens kunne få deres egne værelser.

Angivelig har den 12-åriges mor dog forklaret vidner, at hun ikke ønskede, at den 12-årige, der til dagligt sidder i kørestol, skulle flytte med, for han ville ødelægge væggene i det nye hus.

Forsøger at flygte

I videomateriale fra huset kan man høre den 12-årige dreng kalde på sin mor og råbe, at han gerne vil ud.

En anden video viser drengen, der med en form for ståltråd forsøger at lirke låsen til hans værelse op i tyve minutter, før han giver op.

I en tredje video ankommer Brendon Luke til huset, hvor den 12-årige befinder sig, smider mad på gulvet i værelset, hvor drengen er låst inde, og forlader huset igen. Han bruger kun seks minutter.

Generelt er der om det gamle hus, som den 12-årige dreng var efterladt i, fortalt, at det var overdynget med afføring og stank af urin.

Skulle i pleje

Siden oktober har myndigheder beskæftiget sig med familien.

Det blev anbefalet, at den 12-årige kom i pleje, da han var begyndt at reagere voldeligt mod familien.

Men da hans mor Janine Allen ikke havde færddiggjort de nødvendige papirer, var der ikke sket noget på den front.

Tidligere har en medicinsk klinik reageret på familiens svigt, fordi drengen havde brækket sin arm i forbindelse med et skænderi med sin mor.

Under opsyn

Det var i starten af juni, at politiet blev involveret i sagen, da naboer forklarede, at den 12-årige havde været alene i huset i flere uger.

Da politiet tog kontakt til moren, forklarede hun, at det ikke var et problem, fordi de havde et øje på ham via kamerasystemet i huset.

Senere har personale fra en klinik for børn forklaret til politiets efterforskere, at en dreng med hans type lidelser er medicinsk kompleks, derfor bør han være under opsyn hele tiden.

Forældrene er blevet anholdt, men deres advokater vil ikke kommentere på anklagen, før de har fået set sagen grundigt igennem.

Powered by Labrador CMS