Forbrændt patient: Slog en prut og startede hospitalsbrand

Vi kender allesammen til at skulle slå en prut på et uheldigt tidspunkt, men nogle gange kan det være livsfarligt. Det oplevede en patient i Tokyo.

Branden skete på Tokyo Medical University Hospital.Foto: Google Earth
Foto: Google Earth

Udgivet Opdateret

En patient på et japansk hospital har fået alvorlige forbrændinger efter hun slog en prut under en operation, der antændte den laser som kirurgen brugte. Det skriver det anerkendte britiske medie Daily Mail.

Kvinden, der er i 30’erne blev opereret på Tokyo’s Universitetshospital. Operationen involverede en laser, der blev brugt mod hendes livmoderhals og nedre del af livmoderen. Men da kirurgen var i gang, slog hun en prut, mens laseren blev brugt.

Gassen blev herefter antændt, hvilket startede en brand, der satte ild til hendes hospitalskittel og ben. Hun led store forbrændinger, men skulle eftersigende være i live. Branden skete i april i år, men er først kommet frem efter en intern efterforskning af hospitalet.

Japansk hospital med robotter

I en rapport, der blev frigivet sidste uge, blev det konkluderet, at at der ikke var nogle brændfarlige materialer i operationsrummet på tidspunktet for operationen. Rapporten tilføjede også, at alt udstyr brugt også fungerede normalt.

– Da patientens tarmgas lækkede ind i operationsrummet, blev det antændt af laserens bestråling, og ilden spredte sig, indtil det til sidst nåede den kirurigske kittel og startede branden, konkluderede rapporten.

Tokyo’s Universitetshospital ligger i hjertet af den japanske hovedstad og er en spids indenfor medicinsk behandling. Ifølge hospitalets hjemmeside tilbyder det højkvalitets behandling baseret på deres kærlighed for menneskeheden.

De påstår også, at være pionerer i medicinsk behandling og er den eneste facilitet i Japan, der udfører operationer med robotter. Men det lader alligevel til, at teknikken nogle gange kan have alvorlige konsekvenser.

Powered by Labrador CMS