Forfærdelig heste-mishandling: Børn anholdt

De filmede sig selv - og lagde det op på sociale medier.

Udgivet Opdateret

Nordsjællands Politi har med god hjælp fra hesteejere og brugere af en rideskole på Kellerisvej i Espergærde fået identificeret flere af de drenge, som nytårsmorgen lukkede flere heste ud fra deres bokse og også tog en ridetur på nogle ponyer.

Drengene filmede selv deres besøg og ridetur og lagde bagefter optagelsen ud på sociale medier, hvilket gjorde, at brugere af rideskolen dels blev opmærksom på episoden, dels kunne hjælpe politiet med at identificere drengene.

– Vi vil i de nærmeste dage tale med drengene. Hvis der bliver rejst sigtelse imod dem, vil det blive en sigtelse for husfredskrænkelse. Det skyldes, at der skal være forsæt til beskadigelse ved en hærværkssigtelse, og det har vi nu vurderet, at der ikke har været i denne sag, siger politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

Mistet en halv overlæbe

I forbindelse med, at hestene blev lukket ud af deres bokse og videre ud i det fri, kom flere af dem til skade og måtte behandles af en dyrlæge.

Fem af hestene fået skader, der har krævet medicinsk hjælp. En hest er blevet behandlet for bid- og slagmærker, to af hestene er halte, og en hest har fået syet et sår i læben, skriver politiet.

– I alt blev 15 heste sluppet løs. Vi kunne se på videoovervågningen, at der også er blevet redet på tre ponyer, siger Stine Pinholt, daglig leder af Stenbjerggaard Rideskole, til Newsbreak.dk.

Du kan læse mere om Stines oplevelser nytårsnat i artiklen: Stines mareridt: Rideskoleheste udsat for grov mishandling.

Høj straframme

Straframmen for husfredskrænkelse er bøde eller fængsel indtil seks måneder.

Rideskolen har overfor politiet tilkendegivet, at de vil rejse et erstatningskrav overfor drengene.

Ridehallen er videoovervåget, og derfor har Stenbjerggaard Rideskole gode beviser i forhold til den politianmeldelse, der er indgivet.

Powered by Labrador CMS