Formodet gerningsmand sidder med kniv i halsen – så skyder politiet

Midt- og Vestjyllands Politi måtte i nat skyde for at redde en formodet gerningsmand fra at begå selvmord. Forinden havde han stukket sin eks-kæreste ned.

En mand forsøgte i nat at begå selvmord – det fik politiet til at skyde gennem en bilrude for at redde ham. Forinden havde han stukket sin eks-kæreste ned. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

Midt- og Vestjyllands Politi fik i nat klokken 01.10 en anmeldelse om et knivstikkeri i Nykøbing Mors.

Da patruljen ankom til stedet, konstateredes det, at en 38-årig kvinde var stukket med kniv i brystet. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Gerningsmanden skulle være kvindens 54-årige ekskæreste. Den sårede kvinde blev fløjet til Aalborg Sygehus, hvor hun er blevet opereret – gerningsmanden var forsvundet.

– Vi runderede, og så fik vi en melding om, at en bil var kørt i grøften, siger Hans Roost, politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Det var klokken 02.25 i nat at politiet fik oplysningerne om bilen, der altså var endt i grøften på Mors på Vestmorsvej. Ved ankomst til stedet fandt patruljen den formodede gerningsmand i bilen, hvor han var i gang med at forsøge at begå selvmord ved knivstik i halsen.

Skyder gennem ruden

– Kollegerne kigger ind og manden sidder simpelthen med kniven i halsen. Der er få  sekunder til at handle, så der bliver skudt et skud gennem vinduet for at få adgang, siger Hans Roost.

Det lykkedes betjentene at stoppe den formodede gerningsmand, der herefter blev indbragt til Viborg Sygehus, hvor han efter operation nu er uden for livsfare.

Den formodede gerningsmand vil senere i dag blive krævet fængslet i Grundlovsforhør.

– Men da han stadig er indlagt, under bevogtning, bliver det in absentia (hvor han ikke selv er til stede. red), siger Hans Roost.

Ifølge politiinspektøren ligger der nu et større arbejde foran ham og kollegerne.

– Der er flere gerningssteder, der skal undersøges.

Den Uafhængige Politianklagemyndighed er orienteret om episoden, som er kutyme, når der er skudt med politiets tjenestevåben,

Efter det oplyste er også kvinden nu uden for livsfare.

Powered by Labrador CMS