Forsvarer: Hackersag kunne være alvorligere

Newspaq
Udgivet Opdateret

To tiltalte i den store hackersag er blevet kendt skyldige i hacking af et stort dataanlæg hos CSC.

Oplysningerne, som den 30-årige svensker Gottfrid Swartholm Warg hackede sig frem til hos CSC, kunne han have misbrugt til langt mere alvorlige og farlige formål, siger forsvarer Luise Høj, der repræsenterer svenskeren i den store hackersag.

Gottfrid Swartholm Warg er torsdag i Retten på Frederiksberg blevet fundet skyldig i hacking af CSC’s såkaldte mainframe, mens en 21-årig dansker er kendt skyldig i medvirken til hacking.

Men senioranklager Maria Cingari går for vidt, når hun kræver, at retten udnytter strafferammen og idømmer Warg maksimumstraf, lyder det fra forsvareren.

Luise Høj opfordrer i stedet retten til at ikke at idømme hendes klient mere end et års fængsel.

– Det er ikke nogen lille og ubetydelig sag. Jeg er også med på, at der ligger en krænkelse, da der er tale om tyveri af CPR-numre.

– Men det er ikke den værste sag, man kan forestille sig, siger Luise Høj i sin strafprocedure.

– Ville det ikke være langt værre, hvis oplysningerne var stjålet med henblik på videresalg? At alle oplysningerne var blevet slettet? At oplysningerne var blevet offentliggjort, spørger Luise Høj ud i retssalen.

Anklager Maria Cingari kræver, at Warg bliver idømt ikke under fem års fængsel samt bliver udvist af Danmark. Danskeren JKT skal blive idømt en fængselsstraf på mindst to år, lyder kravet fra anklageren.

Ved hackerangrebene, der fandt sted i perioden april til august 2012, har hackerne fået adgang til forskellige offentlige registre, herunder CPR-registret, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS