Forsvaret har undertøj til 25 år

Der er købt undertøj for flere tusinde kroner, selvom lagrene er fyldt op. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Der er fyldt godt op på Forsvarets lagre. Også alt for godt, mener Rigsrevisionen, der i en ny beretning giver udtryk for, at lagrene ikke styres tilstrækkelig økonomisk effektivt. Det skriver Politiken.

Revisionen har analyseret Forsvarets lagerstyring gennem 2014 og har blandt andet kunne konstatere, at der over de seneste par år er indkøbt 16.000 hvide sports-bher for cirka 1,6 millioner kroner og 40.000 par hvide underbukser, selv om der er lagerdækning til over 25 år.

På Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses (FMI) hovedlager, Lager Danmark, har 69 procent af lagerbeholdningen stået ubrugt hen i mindst to år, og der er indkøbt materiel, hvor der i forvejen er dækning til mere end fem og ti års forbrug, ifølge Politiken.

Det fremgår ellers af det seneste forsvarsforlig, at Forsvaret skal have en indkøbspolitik, som kan mindske lagrene. Beretningen medfører derfor skarp kritik fra Statsrevisorerne.

»Der er i den grad en overopfyldning af lagrene og i mange tilfælde langt ud over alle rimelige grænser. Det burde ikke finde sted. Det er uprofessionelt, at man ikke bruger de styringsfaciliteter, man har, og når det ikke sker, så er det jo på grund af et ledelsesmæssigt svigt,« siger formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), til Politiken.

FMIs direktør, generalløjtnant Niels Henrik Bundsgaard, tager kritikken til sig og oplyser, at man vil gøre nogle ekstra tiltag, så der kan komme en mere effektiv styring af lagrene.

Powered by Labrador CMS