Fortsat stor mystik om prinsesses uhyggelige forsvinden

Nu kræver menneskerettighedsforkæmpere svar.

Latifa Al Maktoum fik offentliggjort en video, der kun skulle se dagens lys, hvis hun forsvandt. Det gjorde hun. KLIK FOR MERE. Foto: Scanpix/Detained in Dubai
Latifa Al Maktoum fik offentliggjort en video, der kun skulle se dagens lys, hvis hun forsvandt. Det gjorde hun. KLIK FOR MERE. Foto: Scanpix/Detained in Dubai
Udgivet Opdateret

“Hvis I ser denne video, er det ikke godt. Jeg er enten død, eller også er jeg i en meget, meget skidt situation.”

Præcis de ord siger Latifa Al Maktoum i en video, Newsbreak.dk tidligere har omtalt. Kvinden er prinsesse, et af statsoverhovedet i Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoums mange børn.

Historien er tragisk nok endnu – og igen – farlig relevant. Den unge kvinde er fortsat sporløst forsvundet efter en påstået kidnapning ud for Indiens kyst.

Du kan læse forhistorien og blive klogere på prinsessens flugt i artiklen “Prinsesse sporløst forsvundet: ‘Hvis I ser denne video, er det ikke godt’

Kræver forklaring

Det engelske medie Sky News er et af de mange, der også har fattet interesse for den bizarre sag, og i en forholdsvis ny artikel er det lykkedes mediet at få klarlagt nogle nye detaljer omhandlende den mystiske forsvinden.

Først og fremmest er det blevet afklaret, at der ud over en fransk eksspion, amerikansk statsborger, også var en finsk kvinde ombord på båden, da Latifa forsvandt.

Tiina Johanna Jauhiainen fik ifølge Sky News besked på at lukke sine øjne og holde sig væk, da båden blev bordet ud for Indiens kyst. Hun har ikke set sin veninde siden, har hun forklaret.

Apropos forklaringer, så vil NGO’en Human Rights Watch nu have svar på, hvor prinsessen bliver holdt fanget. Menneskerettighedsorganisationen er overbevist om, hun bliver holdt mod sin vilje.

Stor mystik

Førstomtalte video er aldrig rigtig blevet verificeret, men ifølge hjemmesiden Detained in Dubai modtog man et nødkald fra prinsessen, fordi organisationen forsøgte at hjælpe hende med at flygte fra sin fars styre.

Generelt har sagen været omgærdet af megen mystik siden begyndelsen, men medier verden over har fattet interesse og omtalt den massivt. For eksempel nægter indiske myndigheder at kende til en episode, hvor båden Nostromo skulle være blevet bordet ved hjælp af indiske kamp-skibe.

Lørdag udsendte Human Rights Watch følgende udtalelse:

“Manglende oplysning om prinsessens opholdssted og status vil betyde, at det kvalificeres som en ‘tvungen forsvinden’, da der blev fremlagt bevis for, at hun sidst blev set i hænderne på myndighedspersoner fra de forenede arabiske emirater, der holdt tilbage hende.

Powered by Labrador CMS