Fradrag for flere millioner på vej til lønmodtagere

Newspaq
Udgivet Opdateret

I dag førstebehandler Folketinget et lovforslag om at fordoble fagforeningsfradraget. Det kan sikre lønmodtagerne 500 millioner kroner.

Danske lønmodtagere kan se frem til at få råd til en ekstra middag i byen, eller en tykkere pengepung til næste år, hvis Folketinget kan nå til enighed.

Folketinget førstebehandler et forslag som led i næste års finanslov om at forhøje loftet for fradrag for fagforeningskontingenter fra 3000 til 6000 kroner om året. Og alt tyder på, at et snævert flertal vil stemme for forslaget.

Dermed kan et gennemsnitligt fagforeningsmedlem se frem til 540 kroner ekstra om året.

– Det er et godt forslag, som de 1,3 millioner fagforeningsmedlemmer vil komme til at mærke, udtaler Lars Andersen, der er direktør for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, til Newspaq.

Han pointerer, at lovforslaget også kommer de mange fagforeninger til gode.

– Lovforslaget er også gode nyheder for de rigtige fagforeninger, der sidder med alle udgifterne i vores arbejdsmarkedsmodel. Det været enormt uretfærdigt, at dem der betaler for at modellen hænger sammen, ikke har kunnet trække det hele fra, siger Lars Andersen.

Ifølge direktøren for tænketanken, er de gule fagforeninger blevet favoriseret, fordi de ikke har haft de samme udgifter som de røde. Derfor håber han, at et højere skattefradrag kan være med til at rykke ved medlemstallene.

– Jeg vil da håbe, at det får dem, der i løbet af de sidste par år er gået til de gule fagforeninger, til at tænke sig om en ekstra gang, siger han.

Det var den daværende VK-regering, med Dansk Folkeparti, der tilbage i 2010 valgte at sætte fradragsloftet på 3000, og som den nuværende regering håber at fordoble. Anden og tredje behandling af lovforslaget finder sted henholdsvis den 16. og 19. december.

Powered by Labrador CMS