Fyret efter fejlbehandling: Patient var i livsfare

Pressefoto.
Udgivet Opdateret

En medarbejder fra Regionshospitalet Herning er blevet politianmeldt og afskediget på grund af alvorlig fejlbehandling, oplyser Region Midtjylland.

Den ansatte mistænkes for at have begået »graverende fejl i behandlingen og bragt en patient i livsfare,« oplyses regionen i en kortfattet pressemeddelelse. Her understreges det samtidig, at patienten overlevede den formodede fejlbehandling.

Ansat politianmeldt og fyret

Regionshospitalets lægefaglige direktør, Ida Gøtke, siger til Berlingske Nyhedsbureau, at hospitalsledelsen anmeldte sagen til politiet onsdag, og at ansættelsesforholdet mellem hospitalet og den pågældende medarbejder er ophørt fredag.

Hun vil ikke oplyse, om der er tale om en sygeplejerske eller en læge, ligesom hun ikke ønsker at forklare, hvilken form for fejl den nu forhenværende medarbejder mistænkes for at have begået.

»Vi kan ikke sige yderligere på nuværende tidspunkt af hensyn til politiets efterforskning af sagen, men vi regner da med, at vi senere i forløbet kan fortælle mere. Det vil der være interesse for både i offentligheden og blandt vores medarbejdere,« siger Ida Gøtke, der ærgrer sig over sagen.

»Vi er da dybt berørte over det. Det er enormt vigtigt for os, at patienterne er i sikre rammer og kan være trygge ved at være hos os. Det er det, vi forfølger hver dag,« siger Ida Gøtke.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter over for Berlingske Nyhedsbureau, at man har modtaget politianmeldelsen af den pågældende medarbejder. Politiet har nu indledt en efterforskning af sagen og kan for nuværende ikke sige yderligere.

Powered by Labrador CMS