Fyret Premier League-profil idømt seks års fængsel

Sex med en 15-årig pige kommer til at koste Adam Johnson et langvarigt ophold i fængsel.

Adam Johnson ankommer til strafudmålingen i retten i Bradford Crown. Han fik seks års fængsel. Foto: Craig Brough/Reuters
Udgivet Opdateret

Den tidligere engelske landsholdsspiller Adam Johnson skal bag tremmer i sagen om seksuel aktivitet med en mindreårig pige.

Torsdag idømte retten i Bradford Crown ham seks års fængsel for sine handlinger med en dengang 15-årig pige.

Adam Johnson blev fundet skyldig i seksuel aktivitet med den ifølge engelsk lov mindreårige pige på baggrund af en episode i hans Range Rover sidste år.

Med de seks års fængselsstraf får han en hårdere dom end forventet.

Johnson fik i februar måned en fyreseddel af sin klub, Sunderland, efter at han erkendte sig skyldig i to ud af fire anklagepunkter i sagen.

Derudover var han tiltalt i to yderligere punkter, og retten har tidligere afgjort, at han er skyldig i det ene af dem – seksuel aktivitet med den dengang 15-årige pige.

Dommeren, Jonathan Rose, sagde efter afgørelsen, at Johnson skulle regne med en tur i fængsel, når straffen blev udmålt, og dommer Rose vurderede ifølge den engelske avis The Guardian, at fodboldspilleren kunne blive idømt i omegnen af fem års fængsel.

28-årige Adam Johnson indledte karrieren i Middlesbrough og kom siden til Manchester City, inden han i 2012 skiftede til Sunderland.

Han er noteret for 12 landskampe og to mål for England.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS