Gakket jobregel: Søg to job om ugen, selvom du har et

Selv om du finder et job, så skal du du søge to stillinger om ugen indtil du starter på dit nye arbejde. Absurd, mener en fagforening.

Selv om du har fundet dig et job, så skal du stadig søge to stillinger om ugen, indtil du starter på det nye arbejde. Foto: Michael Bothager/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Dagpengemodtagere, der finder et arbejde, skal ifølge dagpengereglerne stadig sende jobansøgninger af sted, selvom de skal i job inden for få uger, skriver Søndagsavisen.

I fagforeningen Djøf får de mange henvendelser fra medlemmer, der oplever, at de skal søge to job om ugen, selvom underskriften er sat på en kontrakt med en ny arbejdsgiver.

– Vi synes, det er rimeligt, at man som dagpengemodtager skal stå til rådighed, men det er mildest talt uhensigtsmæssigt, at den ledige skal søge job i den her situation.  Jo kortere tid der er til, man skal starte i jobbet, des mere absurd er det, siger administrerende direktør for Djøf Privat Allan Luplau til Søndagsavisen.

Dagpengemodtager: – Det virker helt grotesk

En af de dagpengemodtagere er Pelle Bundgaard, der efter noget tid som ledig fik job som eventarrangør. Han var noget forundret over beskeden fra a-kassen.

– Jeg skulle søge to jobs om ugen i de fire uger, der gik, til jeg startede i det nye job. Jeg havde stadig de samme forpligtigelser over for dagpengesystemet som før, hvilket virker helt grotesk, siger Pelle Bundgaard, der har en kandidat fra CBS.

Man kan få dispensation og få tilladelse til en mindre intensiv jobsøgning, hvis man beder om det på Jobcentret. Men man skal altså stadig søge job i et eller andet omfang, og det vil beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen ikke ændre på.

– Det er en grundlæggende betingelse, at man står til rådighed for arbejdsmarkedet og bidrager i det omfang, man kan. Det betyder blandt andet, at man skal være aktivt jobsøgende – også selvom man har fået et job, skriver han blandt andet i et mailsvar til avisen.

Powered by Labrador CMS