Genistuderende stikker kæreste ned: Undgår fængsel på grund af kirurgisk talent

Dommeren vil ikke have, at dommen ødelægger hendes fremtid.

Hun bliver set som et vidunderbarn indenfor medicin. Det redder hende måske fra fængsel.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

En studerende fra Oxford Universitet har stukket sin kæreste ned med en brødkniv. Nu kan det være, at hun slipper for fængsel, fordi det kan ødelægge hendes mulighed for at få en karriere som kirurg. Det skriver The Guardian.

24-årige Lavinia Woodward er godt på vej til at blive en hjertekirurg og som det ser ud lige nu, vil hun blive en meget succesfuld en af slagsen. Trods sin unge alder er hun flere gange blevet udgivet i videnskabelige journaler. Det er dommeren bange for at ødelægge, hvis han sætter hende bag tremmer.

Dommer: Jeg vil ikke ødelægge hendes drømme

Den 24-årige slog og stak sin kæreste med en brødkniv, efter de havde været oppe og skændes på Oxford Universitet. Stoffer og alkohol var involveret og den studerende har indrømmet, at have stukket kæresten ned. Hun har også sagt, at det var forkert. Kæresten går på Cambridge Universitet. De to havde mødt hinanden på Tinder.

Dommer Ian Pringle har nu gjort noget højst usædvanligt og har udskudt domfældelsen i fire måneder. Han har også hentydet til, at Woodward ikke vil blive fængslet på grund af hendes talent indenfor medicin.

– Det virker på mig som om, det her var en enkeltstående fejl, der er usædvanlig. At stoppe den her enestående unge kvinde i at følge hendes drøm med en dom er for hårdt, siger dommeren ved udsættelsen og fortsætter:

– Jeg ved godt, at det du har gjort altid vil være med dig og det var ret forfærdeligt. Normalt vil det give en fængselsstraf.

Universitetet vender det blinde øje til

Woodward, der bor i Milano med hendes mor, stak sin daværende kæreste i benet, efter hun havde slået ham i ansigtet. Bagefter kastede hun en bærbar, et glas og et marmelade glas efter ham. Det skete 30. september sidste år.

Universitetet gik med til at lade hende komme tilbage i oktober, fordi hun “var så intelligent” og har fået flere videnskabelige artikler udgivet indenfor medicin.

Woodwards advokat siger, at den 24-åriges drøm om at blive kirurg stort set er umulig, hvis hun bliver dømt. Han fortæller også, at hun har haft et meget hårdt liv og er blevet misbrugt af en ekskæreste.

Den 25. september får Woodward sin straf. Hun har fået et tilhold mod ekskæresten og har fået at vide at hun skal holde sig fra stoffer og alkohol.

Powered by Labrador CMS