Giftig specialitet afgjorde bundbrag

AC Horsens' dødbolde blev for meget for Sønderjyske, som tabte den vigtige bundkamp med 1-2 i det østjyske.

AC Horsens træner Bo Henriksen 3F superligafodbold AC Horsen – SønderjydskE på CASA – Arena Horsens søndag 15. december 2019.. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)

AC Horsens slog de direkte konkurrenter fra Sønderjyske med 2-1 på to mål efter hjørnespark tidligt søndag eftermiddag.

Artiklen fortsætter under videoen.

Østjyderne kan dermed gå på vinterpause fra 3F Superligaen efter 20. spillerunde med et hul på tre point ned til sønderjyderne på 11.-pladsen.

Horsens førte med 2-0 ved pausen, men en sønderjysk scoring i anden halvleg skabte spænding i opgøret.

Farlige dødbolde

Første halvleg var afvekslende, hvor begge hold havde gode perioder. Kampen var dog præget af en tung bane som følge af kraftig regn, og specielt Horsens lavede en del fejl i opspillet.

Omvendt havde Sønderjyske store problemer med Horsens’ hjørnespark, og det blev afgørende for kampens udfald.

Efter et kvarters spil sendte Horsens-kanten Louka Prip et indadskruet hjørnespark tæt ind under mål.

Det formåede Sønderjyskes keeper, Nikola Mirkovic, ikke at gøre noget ved, og derfor sejlede bolden direkte i mål.

Sønderjyske lagde herefter et tungt pres på Horsens, men gæsterne formåede ikke at lukrere på chancerne.

Skovler den ind

I stedet straffede værterne endnu engang Sønderjyske efter et hjørnespark efter 37 minutter, da venstrebacken Michael Lumb fik skrabet bolden det sidste stykke over stregen til pausestillingen 2-0 til Horsens.

Sønderjyderne skulle ud og jagte to mål i anden halvleg, og efter 57 minutter kom reduceringen, da angriberen Mart Lieder opsnappede en dårlig tilbagelægning af en Horsens-spiller.

Lieder lagde bolden til rette for Peter Christiansen, som scorede til 1-2.

Målet gav gæsterne selvtillid, og Horsens-forsvaret fik sit at se til. Værterne fik dog i første omgang afværget Sønderjyske-presset.

Et kvarter før tid havde Horsens fået bedre kontrol over opgøret, og gæsterne havde svært ved at spille sig frem til chancer.

Sønderjyske fik en stor chance i kampens overtid, men brændte den.