Gigantfirma vil betale ansatte for frivilligt arbejde

De ansatte får muligheden for at hjælpe lokalsamfundet uden at gå ned i løn.

Det nye tiltag følger Starbucks’s filantropiske vej. Foto: MARK MAKELA / SCANPIX
Udgivet Opdateret

Starbucks afprøver lige nu et nyt program, der lader ansatte i kaffekæden bruge halvdelen af deres arbejdstid på frivilligt arbejde, og samtidig blive betalt for det.

Det nye program gør det muligt for 36 Starbucks-ansatte at arbejde 20 timer, bruge resten af tiden på velgørende arbejde og stadig få samme løn. Det skriver CNNMoney.

De ansattes velgørenhedsarbejde er nyeste skridt for Starbuck’s store arbejde med at støtte flygtninge, veteraner og militærfamilier og unge, udrydde hungersnød, beskytte mijøet og hjælpe kriseområder.

Den administrerende direktør af Starbucks Funden har fortalt, at programmet er en måde at gøre de ansatte glade, i håbet om at de så bliver hos kæden i længere tid. Samtidigt gør det kunderne glade.

Starbucks skal være dit andet hjem

Så hvordan fungerer det? Ganske simpelt, Starbucks Fonden støtter de forskellige velgørende organisationer, som bagefter udbetaler løn til de frivillige Starbucks-ansatte.

Det nye program startede sidste uge. Og det er tydeligt noget, de ansatte er glade for, da programmet fik mere end 200 ansøgere. Hvis det hele går godt, bliver programmet da også udvidet til næste efterår.

Starbucks Fonden er meget bevist om lokalsamfundet og lader deres ansatte komme med anbefalinger om, hvor firmaets penge gør størst gavn. Ifølge kæden er grunden meget simpel: De ansatte kender lokalområdet bedst.

Starbucks har længe været et sted, folk kommer for at drikke en kop kaffe og arbejde eller studere. Men siden maj har kaffekæden forsøgt at gøre stedet endnu mere populært. Kunderne bliver nu opfordret til at sidde i kaffebaren og bruge toilettet, også uden at købe noget.

Powered by Labrador CMS