Gik hver til sit: Sammen igen

Det er slut med "long lonely nights"

Udgivet Opdateret

Med "On A Long Lonely Night" sprintede sangeren og komponisten Søren Sko sammen med makkeren Palle Torp nedefra og helt op i poppens superliga, da albummet ramte danskerne i 1990.

Søren Sko, som tirsdag den 4. juli fylder 60 år, var indtil da mest kendt blandt musikkolleger som en meget kompetent korsanger for blandt andre Sanne Salomonsen og Poul Krebs.

Det var i den kontekst, at han mødte Palle Torp. I 1989 dannede de deres siden meget berømte duo.

Alle ville have dem

Pladeselskabet vægrede sig ellers i første omgang ved et engelsksproget album. Det kom lige i en pladeperiode, hvor dansk var dejligst.

Men deres debutalbum solgte det rekordhøje antal af 200.000 skiver og gjorde dem danmarksberømte. Med et slag var det slut med deres "long lonely nights". Nu ville alle have dem.

Årets bedste 

Sko fik en Grammy som årets bedste sanger, og pladen blev kåret som årets bedste.

Deres velklingende amerikansk inspirerede vestkystrock tilsat Skos rå og furede look og bløde stemme ramte en nerve. Også 2'eren blev et stort hit og solgte 120.000 plader.

I årene 1991-1997 udgav de fem albummer. Og så gik de hver til sit. Interessen og salget af pladerne var faldet for meget.

Søren Sko, som hedder sådan, fordi faren var skohandler, strammede så selv snørebåndene og trådte i med en solokarriere med vekslende held. Gennem årene har han udgivet seks albummer i eget navn.

Duoen fandt dog sammen igen i 2004. Siden har de turneret flittigt med ofte 80-90 primært akustiske koncerter om året. Det er også blevet til yderligere et par albummer, det seneste i 2018.

Søren Sko kan fejre 60 års fødselsdag tirsdag den 4. juli.
Søren Sko kan fejre 60 års fødselsdag tirsdag den 4. juli.

Dommer i "Popstars"

Undervejs har Søren Sko, der ellers aldrig har hængt ud på hverken de røde løbere eller på ugebladsforsiderne, også flirtet lidt med tv-mediet.

I 2002 var han dommer i talentprogrammet "Popstars" på TV 2. I 2018 deltog han i tv-programmet "Toppen af Poppen". Her kneb han endda et par tårer i rørelse over en kollegas fortolkning af en af hans allermest personlige sange.

Giver koncert i Tivoli 

Og snart lokker atter de lange veje. Senest med et par store optrædener på Northside Festival i fortidens hjemstavn, Aarhus, for nylig, og om kort tid på Plænen i Tivoli.

Derfra går turen i efteråret rundt med fuldt band til en række mindre og mellemstore danske spillesteder.

Søren Sko blev i 2018 gift med yogainstruktør Malene Bak Frederiksen efter et tidligere 32 år langt ægteskab, hvor han fik to sønner.

Powered by Labrador CMS