Glad Mette Frederiksen er indstillet som ny formand

Mette Frederiksen overtager formandskabet hos Socialdemokraterne efter partiet har tabt regeringsmagten ved folketingsvalget 2015-Arkivfoto: Mette Frederiksen: Vi stopper ikke udvisninger BV.: Mette Frederiksen svarer for sent på aktindsigter BV.: ARKIVFOTO 2013 af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen- – Se RB 18/6 2013 07.43. Tirsdag kan en stor sygedagpengereform falde på plads, efter at en kritiseret diagnoseliste er taget ud. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2013)
Udgivet Opdateret

En enstemmig hovedbestyrelse har lørdag indstillet Mette Frederiksen (S) som Socialdemokraternes nye formand.

Det er en afdæmpet, men glad Mette Frederiksen (S), der møder pressen, efter en enig hovedbestyrelse lørdag har indstillet hende til at blive Socialdemokraternes nye formand.

»Jeg er glad for, at vores hovedbestyrelse og folketingsgruppe har valgt enstemmigt at indstille mig som formand,« siger hun.

Efter hovedbestyrelsens beslutning er det op til alle partiets medlemmer endelig at pege på den snart forhenværende justitsminister som afløser for Helle Thorning-Schmidt (S) på en ekstraordinær kongres, der vil blive afholdt søndag 28. juni.

Mette Frederiksen understreger, at hun står ved de beslutninger, Socialdemokraterne har truffet i regering de seneste år, men hun erkender samtidig, at der vil være forskel på hendes og Helle Thorning-Schmidts formandskab.

»Selvfølgelig er der forskel på Helle og jeg, og det vil man se hen ad vejen,« siger hun.

Parolen om at tage ansvar vil hun dog fortsætte med. For selvom Socialdemokraterne ikke får regeringsmagten i denne omgang, vil man se et aktivt parti, der gør alt hvad det kan for at tage ansvar, lover Mette Frederiksen.

Helle Thorning-Schmidt erkendte efter mødet, at hun synes, det er vemodigt at stoppe som partiets frontfigur. Men hun er dog glad for den nuværende situation.

»Jeg er utrolig stolt af, hvor Socialdemokraterne står nu, og jeg er utrolig glad for at overdrage formandsposten til Mette Frederiksen nu,« siger hun.

Der har været mange gisninger om, hvad Helle Thorning-Schmidt selv skal foretage sig, efter hun træder tilbage. Selv siger hun, at hun glæder sig til at varetage rollen som menigt medlem af Socialdemokraterne i Folketinget.

»Jeg agter sådan set at blive,« siger hun.

Og så vil hun forsøge at hjælpe den nye formand:

»Jeg vil bakke op så meget, som jeg overhovedet kan.«

Powered by Labrador CMS