Glem tidlig pension: Du har alligevel ikke råd

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Det kan blive meget dyrere for dig, hvis du vælger at gå imod politikeres ønske om at udskyde pensionen, indtil du fylder 68. I hvert fald hvis du vil opretholde den samme indtægt. Det skriver Jyllands-Posten mandag.

De radikales formand, Morten Østergaard, var ude torsdag og tale for en højere pensionsalder til 68 år fra 2030, og det kan blive en dårlig forretning ikke at følge rådet.

PFA har regnet på sagerne, og det viser sig, at en 30-årig pensionskunde, der i gennemsnit tjener 450.000 om året frem til pensionen, skal betale 2.600 ekstra om måneden, hvis han vil på pension som 65-årig i stedet for som 68-årig og opretholde den samme indtægt.

»Selv de fleste af dem, der mener, at de har en solid pensionsopsaring, vil opleve, at de sparer for lidt op. Så det er nu, de skal i gang, hvis de vil tidligere på pension,« lyder opfordringen fra Søren Andersen, der er direktør hos pensionsmægleren Willis.

Det er blandt andet renteniveauet, der rammer pensionskunder, som vil stoppe på arbejdsmarkedet tidligt. Ifølge Danica Pension kan man ikke forvente at få de samme afkast med det nuværende renteniveau. Desuden er afkastet ofte allerbedst i de sidste år, før pensionen skal udbetales, og de penge går man altså glip af.

Powered by Labrador CMS