Glemsomme rejsekort-passagerer får store bøder

Newspaq
Udgivet Opdateret

Togpassagerer, som bruger den anonyme udgave af det udskældte rejsekort, bliver straffet med en dummebøde på 750 kr.

Det sker, hvis de glemmer at tjekke ud efter selv korte rejser mellem landsdelene.

Det bekræfter DSB, som har sat niveauet for gebyret så højt, at det ifølge togselskabet “svarer nogenlunde til den dyreste rejse”, man kan foretage med tog i Danmark. Beløbet svarer samtidig nøjagtigt til den kontrolafgift, som DSB bruger til at straffe passagerer, som rejser uden gyldig billet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Transportminister Magnus Heunicke (S) kalder gebyret på 750 kr. “voldsomt” og “ude af proportioner”. Han kræver, at trafikselskaberne finder en bedre løsning.

Den nye kritik af det elektroniske billetsystem kommer samtidig med, at selskabet bag det omstridte rejsekort fredag skal stå skoleret og aflevere en oprydningsplan til ministeren og Folketingets transportordførere. Hidtil har der været mest fokus på, at der over 800.000 gange er blevet opkrævet et gebyr på 50 kr. hos passagerer, som glemmer at tjekke ud, hvis de f.eks. tager S-toget i hovedstaden. Men gebyret er altså 15 gange højere, hvis rejsen sker mellem landsdelene, og hvis den rejsende benytter de såkaldte anonyme rejsekort uden personlige oplysninger. Kortet bruges typisk af familier og grupper, som vil dele ét kort.

Hos DSB forklarer salgschef Christian Linnelyst, at der er en hårdere straf på de anonyme kort, fordi DSB ikke ved, hvem der rejser. Til gengæld erkender han, at Rejsekort A/S måske kan blive bedre til at oplyse de rejsende om det høje gebyr.

Powered by Labrador CMS