Gør aldrig dette med dit pas

Det er ene og alene op til dig, at passet er i orden.

Der skal være styr på passet inden afgang. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse. KLIK og se, hvad du IKKE skal gøre. Foto: Colourbox.
Der skal være styr på passet inden afgang. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse. KLIK og se, hvad du IKKE skal gøre. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Det kan godt betale sig lige at gennemgå familiens pas, inden turen går til lufthavnen eller andre steder, der involverer en grænse, der skal krydses.

Og gerne i så god tid, det kan nås at bestille et nyt.

Ifølge standby.dk er det nemlig ikke ualmindeligt, at danskerne overser den detalje.

Og det kan blive dyrt.

I galleriet over artiklen kan du se eksempler på dos and don’ts i forbindelse med pas og rejser.

Artiklen fortsætter under videoen

Det er selvfølgelig ikke kun passet, der skal være i orden. Det er op til den enkelte rejsende også at have styr på, om der kræves et visum på destinationen – eller i forbindelse med eventuelle mellemlandinger.

Ifølge standby.dk ser et større flyselskab næsten dagligt passagerer i Københavns Lufthavn med pas-problemer.

– Vi har næsten dagligt passagerer i lufthavnen uden visum til Australien. Det er i sidste ende passageren, der skal være opmærksom på, om alt er i orden, passet, visum og så videre. Det er jo passagerens ansvar, at rejsedokumenterne, for eksempel pas, overholder de restriktioner hvert enkelt land har, siger Allan Hoffery, nordisk salgsdirektør for Singapore Airlines.

Det betyder, at man kan blive afvist ved check-in. Man kan ikke her bare gå ud fra, at politiet i lufthavnen kan udstede et nød-pas. Kan man ikke få refunderet billeterne, kan det altså blive en dyr fornøjelse.

Du kan læse mere om danske pas i artiklen: De mest værdifulde pas: Danmark i top.

Powered by Labrador CMS