Grænsekontrol årsag til lang kø ved den dansk/tyske grænse

Kommer du sydfra på vej til Danmark, bør du forberede dig på, at det kan tage sin tid.

Grænsekontrollen ved den dansk/tyske grænse gør, at det tager lidt ekstra tid at komme ind i Danmark. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix 2016).
Udgivet Opdateret

En kø, der strækker sig et fint stykke og gør, at folk kommer til at holde mere eller mindre stille i op til en halv time, besværliggør kørsel ind i Danmark fra Tyskland på E45. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Politikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Michael Voldsted Lund, fortæller til Newsbreak.dk, at den ekstra kø opstår mere eller mindre på klokkeslet hver lørdag.

– Det afhænger selvfølgelig af trafikken, men det sker mellem 9-15 siger Michael Voldsted Lund.

I skrivende stund er der godt en halv times ventetid på at komme ind i landet. Køen opstår, fordi en del turister gerne vil ind i landet, og fordi de skal forbi en grænsekontrol, inden de kan få lov til det.

– Det er en tilbagevendende begivenhed. Man skifter ud i de danske sommerhuse om lørdagen, så det er primært turister sydfra, der kommer herop for at overtage et sommerhus, fortæller Michael Voldsted Lund.

Han fortæller, at situationen har været sådan siden foråret, og at politiet gør, hvad de kan, for at begrænse problemet.

– Vi har åbnet et ekstra spor, folk kan bruge. Men de fleste bruger kun det ene, det er et problem, siger Michael Voldsted Lund til Newsbreak.dk.

Sporet er egentlig et gammelt vigespor, men i forbindelse med kødannelse er det altså tilladt at bruge det til at komme frem i trafikken også.

Powered by Labrador CMS