Grænsen åbner: Husk disse vigtige ting på ferie i Tyskland

Den 15. juni åbner grænsen til blandt andet Tyskland og det betyder, at danskerne ikke behøver at blive i Danmark til sommer.

Udgivet Opdateret

Danskerne er alligevel ikke tvunget til rendyrket corona-sommerferie herhjemme i Danmark. Både det danske og det tyske udenrigsministerium har givet grønt lys til, at danskerne fra den 15. juni drager på ferie i Tyskland.

Det kan betyde, at overraskende mange danskere vælger at køre et smut til Tyskland i de kommende uger og hen over sommerferien.

Artiklen fortsætter under videoen

Tyskland er i forvejen sommerens mest populære kør-selv-destination i udlandet, viser tidligere undersøgelser fra Applus Bilsyn. De eneste andre ferielande, Danmark i øjeblikket har godkendt, er Norge og Island.

Husk miljømærket hjemmefra

I en pressemeddelelse gør Applus Bilsyn opmærksom på, at danskerne skal huske de rigtige miljømærker, inden de kører til Tyskland.

– Skal man til Tyskland, anbefaler vi, at man gennemgår bilen hjemmefra. Dels for at sikre at den fungerer optimalt, og dels for at sikre, at man har de rette miljømærker med, så man ikke pådrager sig en tysk miljøzonebøde, fortæller Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn og fortsætter:

– Man kan ikke købe det i Tyskland, og samtidig er de tyske trafikmyndigheder blevet meget strikse over for udenlandske bilister.

Tyskland har i alt 58 miljøzoner. Bøden for at køre afsted uden et miljøzonemærke er 80 Euro, som bliver registreret via vejkameraer og eftersendt af de tyske trafikmyndigheder. Bøden er betalingspligtig.

Undgå lang køretid med campingvogn

Kører man afsted med campingvogn eller trailer, er det desuden en fordel at investere i et Tempo 100-mærke.

– Det giver mulighed for at kommer hurtigere frem og spare rejsetid. Skal man til midt- eller Sydtyskland med campingvogn, så gør det en forskel, om man kører 80 eller 100 km/t, tilføjer Per V. Rasmussen.

Danmark fraråder i øjeblikket rejser til byer med over 750.000 indbyggere, herunder Berlin, Hamburg, München, Frankfurt og Köln.

Klik igennem galleriet for at se, hvad du skal huske, hvis du skal på bilferie i Tyskland.

Powered by Labrador CMS