Grand-Prix skandale lurer: Gammel sang er med

Danmarks Radio skal nu tage stilling til om en sang til Dansk Melodi Grand Prix skal smides ud.

Emmelie de Forest vandt i 2013 Eurovision Song Contest. I år er hun sangskriver. Men hun har tidligere selv sunget “Never alone”. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

En skandale lurer i dette års udgave af Dansk Melodi Grand Prix, skriver eb.dk.

Emmelie de Forest har i år en sang med – “Never alone”, som er skrevet sammen med Rune Westberg og MoZella og sangen skal synges af Anja Nissen.

Men nummeret er langt fra spritny. Emmelie de Forest har selv optrådt med nummeret ved adskillige koncerter rundt om i Danmark. Blandet andet i Mariager Kirke, som kan høres på klippet her over, skriver avisen.

Nummerets fortid er kendt hos Danmarks Radio, hvor man i øjeblikket er i gang med at undersøge, hvad der skal ske med “Never alone”:

– Ja, det er ikke nyt for mig, at Emmelie har optrådt med den sang. Vi er ved at sætte os ind i, hvordan vi skal agere i forhold til det, siger underholdningschef Jan Lagermand Lundme til eb.dk.

Han måtte så sent som i 2012 måtte smide en sang ud af konkurrencen, fordi den var blevet udgivet før.

Tiderne ændrer sig

Men tiderne ændrer sig – også i grand prix. I følge EBU, der står bag Eurovision Song Contest, må et nummer godt være spillet før – men ikke udgivet.

– Det er de regler vi forholder os til, forklarer Jan Lagermand Lundme over for avisen.

Der skal formentlig bruges et par dage inden Danmarks Radio ved, hvad der skal ske med “Never alone”.

Powered by Labrador CMS