Greta Thunberg bliver hovedperson i ny serie

Både i Storbritannien, USA og Danmark er der planer om at skildre Greta Thunbergs kamp for klimaet.

Udgivet Opdateret

Den britiske tv-station BBC vil lave en dokumentarserie om den 17-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg.

Det fremgår af en artikel på BBC’s hjemmeside.

Serien vil følge Greta Thunbergs internationale rejser med møder med topchefer og politikere og give et indblik i, hvordan det er at være et globalt ikon.

Samtidig vil der løbende i dokumentarserien sættes fokus på klimaforandringer gennem forskere, lyder det fra tv-producent på serien Rob Liddell.

– Klimaforandringer er formentlig det største problem lige nu, og det føles rigtigt at lave en autoritativ serie, der udforsker fakta og videnskab i det komplekse emne.

– At være i stand til at gøre det med Greta er et stort privilegie, samt at få et indblik i, hvordan det er at være et globalt ikon og et af de mest berømte ansigter på planeten, siger Rob Liddell.

I USA er tv-stationen Hulu også i gang med en dokumentar om Thunberg, der går under arbejdstitlen Greta, skriver BBC.

Også herhjemme vil den unge aktivists kamp for klimaet blive skildret, hvor det danske teater Aveny-T vil lave et teaterstykke om Greta Thunberg.

Hovedrollen som Greta Thunberg skal spilles af den 22-årige danske skuespillerinde Karla Løkke og har premiere i januar 2021.

Skolestrejke

Greta Thunberg begyndte for over et år siden sin skolestrejke for klimaet ved at blive væk fra undervisningen hver fredag og i stedet demonstrere for klimaet foran Riksdagen i Stockholm.

Elever og studerende i det meste af verden har ladet sig inspirere af Greta Thunberg.

Hun var frontfigur, da millioner af mennesker demonstrerede for klimaet i over 100 lande. Deriblandt Danmark.

Powered by Labrador CMS