Grønland udliciterer julemanden

Udgivet Opdateret

Det er endnu ikke lykkedes Grønland at spinde guld på julemanden

Selvom julen er over os, og det burde være højtid for julemanden og hans nissehjælpere, er den gavmilde, skæggede mand ikke nogen god forretning for grønlænderne. Derfor planlægger Qaasuitsup Kommunia at udlicitere julemanden og hans brand, skriver KNR.

Kommunen overtog julemanden og hans post fra det konkursramte turistbureau Nuuk Tourism i 2011, men kommunen har måttet skrinlægge flere projekter på grund af manglende økonomi og mandskab til at »kunne køre julemanden«, forklarer Palle Jeremiassen, der er formand for udvalget for turismeområdet i Qaasuitsup Kommunia.

»Så nu gør vi det således, at vi udbyder det nu, og så er det op til den enkelte forretning eller person at lave noget på julemanden. På den måde regner vi med, at vi kan gøre julemanden mere kendt her i Grønland,« siger han til KNR.

Flere byer og bygder har angiveligt været interesserede i at overtage rettighederne til julemanden i håb om, at det ville trække flere turister til.

Selvom det ikke er lykkedes at spinde guld på julemanden i Qaasuitsup Kommunia, er Palle Jeremiassen overbevist om, at den verdenskendte figur kan blive en god forretning i Grønland – han henviser til, at Finland har succes med at gøre julemanden til en god forretning.

Kommunen er ifølge KNR ved at udarbejde et juridisk dokument, som skal danne ramme for julemandens aktiviteter fremover. Når det er på plads, kan den gamle mand udliciteres til højest bydende.

Powered by Labrador CMS