Gymnasieelever bruger Facebook til eksamenssnyd

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Hjælpen til at løse ligningen eller analysere novellen er blot et klik væk.

På internetsider som Facebook og Studieportalen kan gymnasieeleverne stik imod reglerne søge hjælp til deres eksamensopgave, når de har internetadgang til eksamen, og for nogle er det for stor en fristelse.

Hvor mange gymnasieelever, der fupper, findes der ikke svar på. Men da eksamenerne var overstået sidste sommer, rejste gymnasiecensorerne ifølge Undervisningsministeriet 260 formodninger om snyd i forbindelse med de digitale skriftlige prøver på de gymnasiale uddannelser, skriver Politiken. I 2011 var tallet 190.

Formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen, ser det som »et kæmpe problem« og mener, at de skriftlige eksamener skal tænkes om.

»Ikke ved at holde internettet ude af eksamenerne, men ved at sammensætte nogle opgaver, hvor det er sværere at finde svarene på nettet og blot kopiere et facit i matematik eller et tekststykke fra en analyse af en novelle,« siger hun til Politiken.

Siden 2010 har der været afholdt skriftlige prøver på gymnasierne med adgang til internettet i fag som dansk, samfundsfag og matematik.

Ifølge Mathilde Lynggaard Vinther, der er formand for Danske Gymnasieelever, er det »et fåtal« af eleverne, der snyder, men hun er enig med Annette Nordstrøm Hansen i, at eksamensformerne skal gennemtænkes.

Det samme mener Anne-Birgitte Rasmussen, der er formand for Danske Gymnasier. Hun påpeger, at gymnasierne gør meget for at imødegå snyd, men hun er enig i, at det bør overvejes, hvordan internettet udnyttes bedst til eksamen.

Powered by Labrador CMS