Hædret med fornem pris

Lars von Triers arbejde med "Riget Exodus" blev belønnet ved årets Series Awards, hvor Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent" blev topscorer

Udgivet Opdateret

Slutningen lå hengemt i 25 år. Og den har været ventetiden værd.

Lars von Trier er sammen med medforfatter Niels Vørsel blevet hædret med prisen for Bedste Manuskript ved uddelingen af Series Awards for finalesæsonen af "Riget", der med undertitlen "Exodus" havde premiere for et år siden.

Series Awards er en hyldest til den danske seriebranche og ifølge stifterne bag er det Nordens første show, der udelukkende hædrer seriegenren.

'Agent' blev topscorer

Aftenens topscorer blev Nikolaj Lie Kaas' TV 2-serie "Agent", som snuppede tre statuetter.

Den unge skuespiller Selma Sol í Dali Pape blev tildelt Talentprisen for sin præstation i "Agent", der derudover blev kåret til Bedste Komedieserie.

- Datteren Tallulah til Esben Smeds håbløse agentfar får os til at skiftevis grine og græde. Hun spilles med smittende nærvær af Selma Sol í Dali Pape, der giver kant og sjæl til en karakter, som ellers nemt kunne være reduceret til et nuttet barnesmil midt i stjernekavalkaden, lyder begrundelsen.

Da finalesæsonen på Lars von Triers trilogi "Riget" havde premiere sidste år, fik den ros af anmelderne, der kaldte slutningen for vanvittig, rablende og obskur. (Arkivfoto).

Her er juryen

En jury bestående af Ann Lind Andersen, Keld Reinicke, Pernille Bech Christensen, Rasmus Thorsen og Kim Leona har først stået bag udvælgelsen af de nominerede.

Sidenhen har de også fundet vinderne af hver kategori - med undtagelse af Publikumsprisen, som gik til "Agent", og af Talentprisen, som en særlig jury har afgjort, at Selma Sol í Dali Pape skulle have. Den særlige jury bestod af blandt andre skuespiller Marie Reuther, som fik Talentprisen sidste år.

'Carmen Curlers' er årets bedste

Juryen tildelte DR-dramaet "Carmen Curlers" titlen som årets Bedste Serie.

- Denne pris gives i år til en enestående, stor dansk fortælling, som spejler erhvervshistorien i det danske velfærdssamfund. Den er moderne fortalt og forfriskende, lyder juryens begrundelse om "Carmen Curlers", som skildrer udviklingen af den elektriske papillot.

Fængselsbetjent får præstationspris

Der blev også uddelt en præstationspris.

Den gik til David Dencik for hans fængslende portræt af en fængselsbetjent i DR-dramaet "Huset", som i øvrigt også fik en pris med hjem for Bedste Instruktion oveni.

Også Emma Sehested Høeg og Marie Bach Hansen var for henholdsvis TV 2-serierne "Killjoy" og "Dansegarderoben" med i opløbet om præstationsprisen. Men den nappede David Dencik altså.

"Dansegarderoben" gik dog ikke tomhændet fra festen. TV 2-dramaet blev belønnet med prisen som Bedste Miniserie.

Det er tredje gang, at Series Awards er blevet uddelt, og det var atter det kendte brødrepar Andreas og Sebastian Jessen, som stod i spidsen for showet.

Powered by Labrador CMS