Hækkerup helt rolig om Eritrea-undersøgelse

Newspaq
Udgivet Opdateret

Karen Hækkerup afviser, at hun tog initiativ til mission til Eritrea, og at hun har påvirket forløbet.

Tidligere justitsminister Karen Hækkerup, som nu er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, frygter ikke den supplerende redegørelse, som Udlændingestyrelsens tirsdag afleverer til justitsminister Mette Frederiksen (S), som mandag bad om at få rapporten uddybet.

Karen Hækkerup beklagede i sidste uge, at hun i et tv-klip i TV2 tog ansvaret for regeringens meget omstridte fact finding mission til Eritrea.

Forinden havde Mette Frederiksen i folketingssalen placeret ansvaret for missionen hos Udlændingestyrelsen.

– I det fraklip, der blev vist, fremstår det, som om det var mit initiativ. Selv om vi selvfølgelig talte om det, så var initiativet ikke mit. Derfor beklagede jeg, så der ikke skulle være tvivl om det, siger Karen Hækkerup til Ritzau.

– Men i øvrigt er jeg fuldstændig rolig over, hvad der må komme frem, for jeg har ikke holdt nogle møder med Udlændingestyrelsen om denne rapport. Jeg har ikke påvirket konklusionen. Jeg gik i øvrigt af, mens de var i Eritrea, og da de skrev den (rapporten).

Spørgsmål: – Så er din rolle i sagen blevet fortegnet?

– Jeg er fuldstændig rolig. Jeg imødeser med sindsro, hvad man måtte vælge at kigge på, fordi jeg ved, at jeg ikke har gjort noget forkert, siger Karen Hækkerup.

Spørgsmål: – Gælder det også, hvis der kommer en undersøgelse af din rolle?

– Hvis nogle skulle have lyst til at se på det, så vil man finde ud af, at jeg ikke har holdt et eneste møde med nogen om det. At jeg i øvrigt gik af, mens medarbejderne var i Eritrea. At jeg ikke har påvirket konklusionen, siger Karen Hækkerup.

– At jeg ikke har godkendt noget kommissorium. At jeg ikke har haft nogen kontakt til medarbejderne ude i (Udlændinge) styrelsen. Så dét afsnit af en eventuel rapport må i givet fald blive meget kort, siger hun.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS