Hærværksbrand lammer togtrafik: Kan stå stille flere dage

DSB indsætter togbusser mellem Roskilde og Næstved, indtil togene kan køre igen.

En brand har sat en stopper for togdriften mellem Roskilde og Næstved. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

En brand i nogle kabler langs banelegemet syd for Køge Station har lørdag sat en foreløbig stopper for togdriften mellem Roskilde og Næstved.

DSB oplyser, at der vil blive sat togbusser ind på strækningen, indtil togene kører igen.

Hos Østsjællands Beredskab fortæller indsatsleder Torben Østergaard, at man omkring klokken 13.21 modtog en melding om brand.

– Der var ild i nogle kabelbakker langs skinnerne syd for Køge Station. Det brændte stadig, da vi ankom, så vi slukkede det, fortæller han.

DSB oplyser på sin hjemmeside, at branden har forvoldt problemer med fjernstyringsanlægget, og at det er grunden til, at togene ikke kan køre.

DSB forventer, at togene vil køre igen lørdag klokken 20. Banedanmark har dog siden oplyst, at man forventer, at strækningen vil være lukket mindst til søndag morgen.

Ifølge Banedanmark er der tale om hærværk.

– Et kabel er blevet brændt over og det giver aflysninger på strækningen Roskilde-Køge-Næstved. Der er desværre tale om hærværk. Frem til kl 0815 i morgen kører ingen tog på strækningen. Ny prognose i morgen kl 0815. Imens arbejder vi for at få banen klar igen, skriver Banedanmark på Twitter.

Powered by Labrador CMS