Han er landet i England

En ballon-udgave af Donald Trump har fået en fast base

Ballonen, der forestiller Donald Trump, skal på museum. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

En ballon, i form af en karikatur af Donald Trump, bliver bevaret til eftertiden og udstillet på Museum of London. Det skriver Reuters.

Ballonen, der også kaldes for Baby Trump, blev i sin tid finansieret af crowdfunding, og den blev sendt i luften i forbindelse med protester i London mod, at den ægte Donald Trump skulle på besøg i byen i 2018. Siden kom den vidt omkring.

Ballon-Trump i Danmark

I efteråret 2019 var ballon-Trump eksempelvis på besøg i Danmark, ifølge DR Nyheder.

Ballonen blev sendt til Kongens Nytorv i København, fordi Donald Trump havde annonceret, at han ville besøge Danmark.

Sådan så det ud, da ballonen blev pustet op i Danmark i september 2019. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Sådan så det ud, da ballonen blev pustet op i Danmark i september 2019. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Besøget blev aflyst af præsidenten på Twitter, efter at Danmark havde afvist at sælge Grønland til USA. Det forhindrede dog ikke ballonen i at tage turen forbi landets hovedstad, og Reuters skriver, at ballonen også har været forbi Frankrig, Argentina og Irland.

Et nyt hjem

Nu har ballonen så fået en fast base, på Museum of London, hvor den bliver en del af museets protestudstilling. Andre dele af udstillingen kommer fra suffragette-bevægelsen, der kæmpede for kvinders rettigheder i begyndelsen af 1900-tallet (ifølge Den Store Danske),  og fra demonstrationer mod klimaforandringer.

Ballonen skal, ifølge direktør for museet, Sharon Ament, markere den bølge af følelser, der skyllede over byen første gang, ballonen blev sendt i luften i London.

En påmindelse

Folkene, der sørgede for at få ballonen skabt til at starte med, håber, at den har mindet folk om kampen mod hadpolitik.

– Vi håber, at babyens plads på museet vil være en påmindelse om dengang, London stod sammen mod Trump og få dem, der ser den til at tænke over, hvordan de kan fortsætte kampen, lyder det i en meddelelse fra gruppen, der står bag ballonen.

Museum of London annoncerede på Twitter mandag formiddag, at ballonen var ankommet, mens en profil, der ser ud til at tilhøre Sharon Ament, på Twitter, at ballonen endnu ikke er klar til udstilling, da den er i karantæne.

Powered by Labrador CMS